Facebook Pixel Ελπίδες για εκτόνωση της κρίσης με τα σκουπίδια
Life
| 2011-10-12 16:10:00

Ελπίδες για εκτόνωση της κρίσης με τα σκουπίδια

Ελπίδες για εκτόνωση της κρίσης με τα σκουπίδια

Ύστατη έκκληση Καστανίδη σε ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Ελπίδες για εκτόνωση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τα σκουπίδια στους δρόμους της πρωτεύουσας, αλλά και των άλλων πόλεων της χώρας, δίνει η επίσημη πρόσκληση, που απηύθυνε ο υπουργός Εσωτερικών, Χάρης Καστανίδης προς την εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ, για συνάντηση απόψε στις 8 το βράδυ.

Μία πρόταση που έγινε αποδεκτή από τους συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο κ. Καστανίδης δήλωσε τα εξής: "Απευθύνω την ύστατη έκκληση στο προσωπικό των Δήμων, ιδιαίτερα στο προσωπικό καθαριότητας, να επανέλθει στα καθήκοντα του αμέσως, να αποκαταστήσει την ομαλή λειτουργία των δημοσίων χώρων και Δημοτικών Καταστημάτων, ώστε να αρχίσει αμέσως η αποκομιδή απορριμμάτων ενόψει σοβαρών κινδύνων για τη δημόσια υγεία".

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Πάρις Κουκουλόπουλος κάλεσε επίσης τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση "να έρθουν να καθίσουμε στο τραπέζι για να βρούμε μια λύση στα προβλήματά τους", αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνει ανάλογη ρύθμιση, όπως και με τους εφέδρους, για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και διευκολύνσεις σε όσους έχουν πάρει δάνεια.

Σύμφωνα με υπολογισμούς του αντιδημάρχου καθαριότητας Αθηναίων, τα συσσωρευμένα στους αθηναϊκούς δρόμους σκουπίδια υπερβαίνουν τους 6.000 τόνους, ενώ η κινητοποίηση των εργαζομένων στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, με τη μορφή κατάληψης και όχι απεργίας, αποτελεί «αγκάθι» στην παρέμβαση της Δικαιοσύνης...

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags