Facebook Pixel SOS για επιδημίες από τα σκουπίδια!
Life
| 2011-10-13 08:13:00

SOS για επιδημίες από τα σκουπίδια!

SOS για επιδημίες από τα σκουπίδια!

Η κυβέρνηση απειλεί με απολύσεις τους εργαζομένους! 100.000 τόνοι απορριμμάτων στους δρόμους.

Ακόμα και με απόλυση απειλεί πλέον τους εργαζόμενους στην καθαριότητα η κυβέρνηση, μετά τη συσσώρευση περισσότερων από 100.000 τόνων απορριμμάτων στους δρόμους όλης της χώρας που συνιστούν «υγειονομική βόμβα», σύμφωνα με δραματική ανακοίνωση που εξέδωσε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Αδιέξοδο καταγράφηκε κατά τη χθεσινοβραδινή συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη με την Ομοσπονδία των Εργαζομένων στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ), η οποία έδειξε να επιμένει στη συνέχιση του κόλπου των καταλήψεων, βάσει του οποίου δεν εργάζονται αλλά εξακολουθούν να αμείβονται.

Ακόμη και με λευκή απεργία από την ερχόμενη εβδομάδα προειδοποιεί από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θέμης Μπαλασόπουλος, ο οποίος επιβεβαίωσε το χθεσινό δημοσίευμα των «ΝΕΩΝ» - εξαπολύοντας παράλληλα δριμεία επίθεση κατά της εφημερίδας.

Χαρακτηρίζοντας τις καταλήψεις ως τον πιο «ουσιαστικό τρόπο» αντίδρασης μεταξύ των διαφόρων μορφών κινητοποιήσεων (μιλώντας στο Ράδιο 9) παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι παρότι ουσιαστικά δεν ασκούν τα καθήκοντά τους, με συνέπεια τα τεράστια προβλήματα στην αποκομιδή των σκουπιδιών, συνεχίζουν να καταβάλλονται οι αμοιβές στους δημοτικούς υπαλλήλους.

ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ. Σημειώνεται ότι οι μισθοί των δημοτικών υπαλλήλων έχουν μειωθεί κατά 40% τα τελευταία χρόνια, ενώ με την αύξηση της παρακράτησης φόρου υπάρχουν εργαζόμενοι που λαμβάνουν λιγότερα από 600 ευρώ. Υπάρχουν και περιπτώσεις όπου έχουν λάβει δάνεια από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με αποτέλεσμα, μετά και τη δέσμευση του ποσού για τη δόση, να λαμβάνουν στο χέρι 100 ευρώ τον μήνα.

«Θίγονται οι πάντες από τα οικονομικά μέτρα. Πού στοχεύει η κινητοποίησή τους και ποιον χτυπάει η μη αποκομιδή των απορριμμάτων; Την κυβέρνηση;» ήταν πάντως η απορία στελεχών της Αυτοδιοίκησης.

Στη μισθοδοσία όσων δεν εργάστηκαν το τελευταίο διάστημα αναφέρθηκε και ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος. «Δεν είναι καθόλου δεδομένο ότι θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι» τόνισε (στον Φλας 96), αναφερόμενος σε εκείνους που κάνουν τις καταλήψεις.

«Στη σημερινή συγκυρία δεν μπορεί να στρέφεται μία κοινωνική ομάδα έναντι της άλλης. Δεν μπορεί να ταλαιπωρούμε τους πολίτες που πληρώνουν δημοτικά τέλη και να εκβιάζονται με σκουπίδια μπροστά στη μύτη τους» τονίζει στα «ΝΕΑ» ο δήμαρχος Γλυφάδας Κώστας Κόκκορης, υπό τον οποίο απασχολείται ως προϊστάμενος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας ο κ. Μπαλασόπουλος. «Οσο για τις αμοιβές είναι σαφές: όσοι εργάζονται πληρώνονται, όσοι δεν εργάζονται δεν πληρώνονται. Τα άλλα είναι τερτίπια» διευκρινίζει ο κ. Κόκκορης.

Το θέμα θα θέσει στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Ενωσης των Δήμων της χώρας (ΚΕΔΕ) για την εκλογή του νέου προεδρείου της και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Πηγή: TA NEA
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags