Facebook Pixel Εκτός ελέγχου οι εργαζόμενοι στους δρόμους (ΒΙΝΤΕΟ)
Life
| 2011-10-13 14:58:00

Εκτός ελέγχου οι εργαζόμενοι στους δρόμους (ΒΙΝΤΕΟ)

Εκτός ελέγχου οι εργαζόμενοι στους δρόμους (ΒΙΝΤΕΟ)

Χτύπησαν δήμαρχο, κυνήγησαν αστυνομικούς, ενώ απειλούν με έκτροπα αν δουν ιδιωτικές εταιρίες να προχωρούν στην αποκομιδή των απορριμάτων!

Εκτός ελέγχου βρίσκονται οι εργαζόμενοι στους δήμους, οι οποίοι από το πρωί της Πέμπτης βρίσκονται στους δρόμους προκαλώντας επεισόδια.

Κατ αρχάς δεν δίστασαν να χειροδικήσουν κατά δημάρχου, όταν έφτασαν στα γραφεία της ΚΕΔΚΕ, όπου συνεδρίαζε το διοικητικό συμβούλιο. Ορισμένοι εργαζόμενοι ανέβηκαν στο χώρο όπου θα γινόταν το ΔΣ και επιτέθηκαν στον δήμαρχο Νεάπολης Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη.

Τον χτύπησαν και το επεισόδιο έλαβε διαστάσεις αφού άρχισαν να πετάνε μπουκάλια και να σπάνε πράγματα στην αίθουσα. Ο κ. Δανιηλίδης, χτυπημένος, φυγαδεύτηκε από την αίθουσα, ενώ και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης προπηλακίστηκε.

Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι στους δήμους κυνήγησαν στην οδό Δραγατσανίου μία διμοιρία των ΥΜΕΤ (δυνάμεις ασφαλείας που υποστηρίζουν τα ΜΑΤ), ενώ αυτή την ώρα βρίσκονται έξω από τα γραφεία της ΚΕΔΚΕ. Το απόγευμα θα πάνε στον ΧΥΤΑ Φυλής και απειλούν ότι εάν θα δουν ιδιώτες να αρχίζουν να μαζεύουν τα σκουπίδια θα γίνουν μεγάλα επεισόδια.

Θύμα της όλης αναστάτωσης έπεσε και η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών που επρόκειτο να δώσει συνέντευξη Τύπου για το ζήτημα που έχει προκύψει με τα σκουπίδια. Ετσι ενώ αρχικά ήταν να δοθεί η συνέντευξη στο υπουργείο Εσωτερικών, λόγω των κινητοποιήσεων, ο κ. Καστανίδης αναζήτησε στέγη στη Γενική Γραμματεία Ισότητας.

Οταν και εκεί έφτασαν οι διαδηλωτές, ελήφθη η απόφαση να γίνει η συνέντευξη στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Μόνο που και εκεί επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό με αποτέλεσμα τώρα ο κ. Καστανίδης να προσανατολίζεται να δώσει συνέντευξη Τύπου στη Βουλή γύρω στις 5 το απόγευμα.

Πάντως με τα σκουπίδια που συσσωρεύονται στους δρόμους να θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την υγεία μας, μόνο αγωνία προκαλεί η επιμονή των εργαζομένων στην καθαριότητα να συνεχίσουν τις καταλήψεις.

Ωστόσο ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος, μιλώντας στο MEGA το πρωί της Τετάρτης, ξεκαθάρισε ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί και πως θα αναλάβουν το έργο της αποκομιδής ιδιώτες, αν όσοι διαμαρτύρονται δεν επιστρέψουν άμεσα στις θέσεις τους. Οπως είπε χαρακτηριστικά η αποκομιδή θα ξεκινήσει από το μεσημέρι τόσο σε Αθήνα όσο και σε Θεσσαλονίκη: «Γίνονται όλες οι απαραίτητες κινήσεις, έτσι ώστε από το μεσημέρι να αρχίσει η αποκομιδή. Υπομονή λίγες ώρες». Δεσμεύτηκε δε ότι σε δύο - τρεις ημέρες δεν θα υπάρχει αυτή η εικόνα».

Οσον αφορά το σάλο που έχει προκληθεί με το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι επέλεξαν τις καταλήψεις αντί των απεργιών, ώστε να πληρώνονται κανονικά, ο υπουργός σημείωσε ότι «δεν είναι καθόλου δεδομένο ότι θα πληρωθούν».

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους εμφανίζονται ανυποχώρητοι, ενώ ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλος άφησε να εννοηθεί πως είναι έτοιμοι να αντιπαρατεθούν και με τους ιδιώτες που θα αναλάβουν την αποκομιδή.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags