26/01/11 - 12:28

«Κατάχρηση του ασύλου»

Την άμεση εκκένωση της Νομικής Σχολής Αθηνών ζήτησε η Πρυτανεία του Καποδιστριακού, ενώ υπάρχει και παρέμβαση του εισαγγελέα.

«Κατάχρηση του ασύλου»
43.380views 0shares

Την άμεση εκκένωση του κτιρίου της Νομικής Σχολής Αθηνών ζήτησε η Πρυτανεία του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης (26/01). "Πιστεύω ότι και η κοινωνία είναι μαζί μας", τόνισε ο Πρύτανης. Λίγο αργότερα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, έδωσε εντολή στον προϊστάμενο της Εισαγγελείας Εφετών Αθηνών, Ιωάννη Σακελάκο, να καλέσει τον πρύτανη, προκειμένου να του παράσχει πληροφορίες και διευκρινίσεις σχετικά με την κατάληψη.

Ο Πρύτανης του Καποδιστριακού, Θ. Πελεγρίνης, τόνισε πως "η καθοδηγούμενη κατάληψη αποτελεί κατάχρηση του ασύλου" και κάλεσε σε σύσκεψη τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Σγουρό και τον Δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ώστε να ακούσουν τα αιτήματα των μεταναστών και εντός της ημέρας να βρεθεί χώρος για να φιλοξενηθούν.

Κάλεσε ακόμη τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να παρέμβουν και κατήγγειλε κομματικές σκοπιμότητες αυτών που οργάνωσαν τη μετακίνηση των μεταναστών στη Νομική.

Ο κ. Πελεγρίνης αξίωσε, να μπει ένα τέλος στη "μεταβίβαση των ευθυνών από την κεντρική Πολιτεία στο Πανεπιστήμιο" και ζήτησε την εξασφάλιση της ασφαλούς μετάβασης των μεταναστών σε άλλο χώρο.

Ο Αντιπρύτανης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, Π. Σφηκόπουλος, τόνισε από την πλευρά του ότι "ειναι ζήτημα ανθρώπων, που καταφεύγουν γιατί υπάρχει ζήτημα μεταναστευτικής πολιτικής. Το Πανεπιστήμιο δεν είναι αρμόδιο για τη διαχείρισή της", είπε χαρακτηριστικά.

"Η μετάθεση ευθυνών είναι εύκολη από την Πολιτεία στο Πανεπιστήμιο. Απλά διευκολύνει τη μη λύση του προβλήματος. Χρειάζεται λύση προς όφελος όλων αυτών των ανθρώπων, γιατί έχουν όχι μόνο πρόβλημα αναγνώρισης, αλλά επιβίωσης", υπογράμμισε.

Πηγή: cosmo.gr


 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ