Facebook Pixel Σε μυστική τοποθεσία η ταφή του Καντάφι
Life
| 2011-10-25 10:04:00

Σε μυστική τοποθεσία η ταφή του Καντάφι

Σε μυστική τοποθεσία η ταφή του Καντάφι

Αφού διαπομπεύτηκε το νεκρό σώμα του Καντάφι για τέσσερις ημέρες, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ταφή του, σε μυστική τοποθεσία.

Η σορός του Λίβυου συνταγματάρχη, μαζί με εκείνη του γιου του Αλ Μουτασίμ, πρόκειται να ταφούν στην έρημο έπειτα από απλή τελετή.

Οι σοροί του πρώην ισχυρού άνδρα της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι, του γιου του Μουτάσιμ και του πρώην επικεφαλής του στρατού του απομακρύνθηκαν από το χώρο ψύξης στον οποίο εκτίθεντο σε κοινή θέα στην πόλη Μιζουράτα και έχουν μεταφερθεί σε άγνωστη τοποθεσία, μετέδωσε τηλεοπτικό συνεργείο του Ρόιτερς που επισκέφθηκε σήμερα τον χώρο αυτόν.

Το συνεργείο διευκρίνισε ότι ο χώρος, στον οποίο εκτίθετο η σορός του Καντάφι σε κοινή θέα από την περασμένη εβδομάδα που συνελήφθη και σκοτώθηκε στη Σύρτη, ήταν σήμερα άδειος. Λιβυκή πηγή στη Μιζουράτα επιβεβαίωσε ότι οι σοροί έχουν απομακρυνθεί από τον χώρο αυτόν, αλλά αρνήθηκε να διευκρινίσει σε ποιά τοποθεσία έχουν μεταφερθεί ή σχετικά με το αν θα ταφούν σε μυστικό μέρος.

Σήμερα η ταφή Καντάφι σε μυστική τοποθεσία

Αφού διαπομπεύτηκε το νεκρό σώμα του Καντάφι για τέσσερις ημέρες, σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ταφή του, σε μυστική τοποθεσία. Η σορός του Λίβυου συνταγματάρχη, μαζί με εκείνη του γιου του Αλ Μουτασίμ, πρόκειται να ταφούν στην έρημο έπειτα από απλή τελετή. "Θα ταφεί την Τρίτη, μετά από μία απλή τελετή στην οποία θα παρίστανται ιμάμηδες", δήλωσε τηλεφωνικά στο Reuters, αξιωματούχος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.

"Η ταφή του θα είναι απλή και θα παρίστανται σεΐχηδες. Θα γίνει σε άγνωστη τοποθεσία στην έρημο", ανέφερε, προσθέτοντας ότι η αποσύνθεση της σορού του Καντάφι έχει προχωρήσει σε τέτοιο σημείο που δεν επιτρέπει περαιτέρω διατήρηση του πτώματος. Η φυλή στην οποία ανήκε ο Καντάφι, ζήτησε τη σορό του για να τη θάψει παραδοσιακά. Αλλά η νέα κυβέρνηση δεν έκανε δεκτό το αίτημα. "Καμία συμφωνία δεν έχει επιτευχθεί για να πάρει τη σορό του η φυλή του", προσέθεσε ο ίδιος.

Πηγή: news247.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags