26/01/11 - 16:13

Φουρτούνες για Βγενόπουλο!

Η Κομισιόν απαγόρευσε την προτεινόμενη συγχώνευση μεταξύ της Aegean Airlines και της Olympic Air, γεγονός που χαλάει τα σχέδια της MIG και του Ανδρέα Βγενόπουλου!

Φουρτούνες για Βγενόπουλο!
55.700views 0shares

Σύμφωνα με την απόφαση της ΕΕ, η συγχώνευση θα είχε ως αποτέλεσμα την ημι-μονοπωλιακή κατάσταση στην ελληνική αγορά αερομεταφορών.

Μάλιστα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αυτό θα οδηγούσε σε υψηλότερες τιμές εισιτηρίων, για τα εκατομμύρια Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτών που ταξιδεύουν σε γραμμές από και προς την Αθήνα κάθε χρόνο.

Οι δύο αερογραμμές, άλλωστε, ελέγχουν από κοινού περισσότερο από το 90% της ελληνικής εσωτερικής αεροπορικής αγοράς.

Σε δήλωση του για το θέμα ο εκ των μετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που πλέον βλέπει να ανατρέπετε ένας από τους βασικούς οικονομικούς προγραμματισμούς του, σχολίασε:

«Η απόφαση της ΕΕ θα έχει αρνητικές επιπτώσεις τόσο για το επιβατικό κοινό όσο και για την οικονομία της χώρας μας, θα λειτουργήσει δε υπέρ των συμφερόντων των αλλοδαπών ανταγωνιστών μας.

Προφανώς κι εμείς, όπως και η AEGEAN, θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για τα στελέχη και το προσωπικό μας, τους μετόχους μας και το επιβατικό κοινό».