Facebook Pixel Πολύς λόγος για ένα σώβρακο (ΒΙΝΤΕΟ)
Life
| 2011-01-27 01:46:00

Πολύς λόγος για ένα σώβρακο (ΒΙΝΤΕΟ)

Πολύς λόγος για ένα σώβρακο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Μίλτος, ο νταλικέρης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τον περιβόητο… ξεβράκωτο πανηγυρισμό του Μήτρογλου και αναπολεί τις διαφημίσεις εσωρούχων της δεκαετίας του 80’.

Πολύς λόγος έγινε για το σώβρακο του Μήτρογλα. Λαοσύναξη εισαγγελέων προκάλεσε. Αν έκαναν οι εισαγγελείς έτσι και με όσους μας έχουν πάρει τα σώβρακα, τότε η μόνη τρόικα που θα ξέραμε, θα ήταν εκείνο το αρχαίο παγωτό της Έβγα, το ξυλάκι με κρέμα, μόκα, κακάο και την "επικάλυψη που δεν είναι σοκολάτα".

Σοβαρό θέμα το σώβρακο, σε ένα ποδόσφαιρο και σε μια κοινωνία που έχουν γίνει σαν το περιεχόμενο του πίσω μέρους του σώβρακου. Του καφέ, όχι του κίτρινου...

Πάντως, κι ο ίδιος ο Μήτρογλας είναι περίπτωση. Πήγε στον εισαγγελέα μ΄ ένα πανταλόνι που ο καβάλος ήταν ανάμεσα στα γόνατα και τού είπε πως για όλα φταίει η μόδα. Πώς για να είναι μοντέρνος τα φοράει χαμηλά τα πανταλόνια και τα σώβρακα και πως γι΄ αυτό έγινε ξεβρακωσέλα, από ατύχημα. "Φέσιον άξιντεντ", που λέμε και στα Γιάννενα.

Πάλι καλά, δηλαδή, που η μόδα δεν λέει να είναι ο καβάλος στον αστράγαλο, γιατί τα ματς του Πανιωνίου θα τα βάζανε να ξεκινήσουν μετά τα μεσάνυχτα και θα τα βλέπαμε στο νόβα σίνεμα τρίω με σήμανση "κατάλληλο μόνο για ενηλίκους", μπροστά στο φόβο να βρεθούμε αντιμέτωποι με το πιστολίνο του πιστολέρο.

Όλα αυτά μου θύμισαν κάτι διαφημίσεις της 10ετίας του ΄80, που όλοι μέσα στο σπίτι κυκλοφορούσαν με τα εσώρουχα. "Παππού, με το φανελάκι;", ρώταγε ο έγγονας, "με το φανελάκι, με το φανελάκι" απάνταγε ο πάππος, πριν το τελικό σλόγκαν "απ΄ έξω εμφάνιση κι από μέσα άνεση".

Τη μία από τις δύο διαφημίσεις που είχαν "μοιραστεί" αυτό το σλόγκαν, την πιο ...ερωτική, τη βρήκα και μπορείτε να τη δείτε στο βίντεο παρακάτω (ο μύθος λέει πως το σενάριο το έχει γράψει ο Καρατζαφέρης!).

Η συγκεκριμένη διαφήμιση είχε προκαλέσει τον οίστρο του φίλου μου του Φώτη, γνωστού στους παλιούς επισκέπτες της στήλης από τις αμέτρητες εμπλοκές του σε λαμογιές. Πρόκειται για τον τύπο που στη Μονόπολυ έφερνε έξι, αλλά επειδή τον βόλευε να παίξει πέντε, έλεγε "πέντε, το ένα θα το παίξω μετά, αγοράζω και χτίζω". Εννοείται πως το ένα δεν το έπαιζε αμέσως μετά, αλλά όποτε έφερνε τρία και τον βόλευε να παίξει τέσσερα.

Ο Φώτης, λοιπόν, είχε σκαλώσει στο σλόγκαν "απ΄ έξω εμφάνιση κι από μέσα άνεση", το είχε τροποποιήσει στο μυαλό του και προσπαθούσε να στήσει το σενάριο που θα ξεφτίλιζε κάποιον από την παρέα στα μάτια των άλλων "για να γελάσουμε το έκανα", όπως έλεγε μετά, όταν έπεφτε φατούρο για τις ατέλειωτες φάρσες του.

Είχε πιάσει, λοιπόν, πρόγραμμα τον μακαρίτη τον Βαγγέλη τον Πατούσα και τον κορόιδευε για τα "προσόντα" του. "Μπάμια την έχεις" και "κατέβασέ τα, ρε, αν είσαι άντρας, για να δουν όλοι ότι έχω δίκιο".

"Δεν πας καλά, άσ΄τον ήσυχο", τού ΄λεγε ο Δεμπασκαλάς, αλλά ο Φώτης εκεί. "Κατέβασέ τα, ρε, κατέβασέ τα". Με τα πολλά, ο Πατούσας δεν κρατήθηκε κι έγινε Μήτρογλας, έστω κι αν δεν φόραγε χαμηλοκάβαλο πανταλόνι. Πιο πολύ φόρεμα στράπλες θύμιζαν τα σορτσάκια του τόσο ψηλά που τα φόραγε, στο ύψος στους στήθους. Πήρε ανάποδες, λοιπόν, ο Πατούσας και δεν κατέβασε μόνο το ..,.στράπλες του, αλλά κατέβασε μαζί και το σώβρακο το Μινέρβα με την τρύπα στο επίμαχο σημείο (αν το φόραγες σωστά) για να διευκολύνει τα τσισάκια.

Και πάνω που ο Φώτης ξεστόμισε επιτέλους την ατάκα που ετοίμαζε, "απ΄ έξω εμφάνιση κι από μέσα ...εξαφάνιση", το χαμόγελο εξαφανίστηκε από το στόμα του κι ο ίδιος ήθελε ν΄ ανοίξει η γη για να εξαφανιστεί. Η ανακόντα του Πατούσα ήταν η καλύτερη απάντηση: "Απ΄ έξω εμφάνιση κι από μέσα ...μεγάλη εμφάνιση"!

Λεπτομέρεια: τον Πατούσα δεν τον κάλεσε ο εισαγγελέας. Φαίνεται πως είχε καλύτερη δουλειά να κάνει. Εκτός κι αν φοβόταν το φίδι τον Διαμαντή...

Μέχρι να αλλάξει η μόδα και να γυρίσει ο καβάλος στη θέση του για να μην κυκλοφορούν τα πιτσιρίκια σαν να έχουν γεμίσει τα μπεμπιλίνα τους, εγώ, ο Μίλτος, νά ΄μαι καλά...

ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags