Facebook Pixel Νέα μέτρα λιτότητας και στην Γαλλία!
Life
| 2011-11-06 23:56:00

Νέα μέτρα λιτότητας και στην Γαλλία!

Νέα μέτρα λιτότητας και στην Γαλλία!

Το δρόμο για νέα μέτρα λιτότητας που θα ανακοινωθούν αύριο προετοίμασαν το Σαββατοκύριακο οι Γάλλοι υπουργοί, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται σύνεση υπό το φως της κρίσης στη ζώνη του ευρώ και της ανάγκης να εκπληρωθούν οι στόχοι για τη μείωση του ελλείμματος της χώρας

Μετά τις προβλέψεις για μειωμένο ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης το επόμενο έτος, η κεντροδεξιά κυβέρνηση του προέδρου Νικολά Σαρκοζί θα πρέπει να περικόψει άλλα 6 έως 8 δισεκατομμύρια ευρώ από τον προϋπολογισμό προκειμένου να μην εκτροχιασθούν τα σχέδιά της για μείωση του ελλείμματος.

Ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης αναμένεται να πέσει στο 1% το 2012 από 1,75% που είχε προβλεφθεί προηγουμένως.

Χθες και σήμερα, κυβερνητικοί υπουργοί ετοίμασαν το έδαφος για τις αναμενόμενες ανακοινώσεις της Δευτέρας, βγαίνοντας στα ερτζιανά για να υπογραμμίσουν τη σημασία της περικοπής των δαπανών προκειμένου να διατηρηθεί στην επιθυμητή βαθμίδα "τρία Α" η πιστοληπτική αξιολόγηση της Γαλλίας.

"Ο προϋπολογισμός του 2012 θα είναι ένας από τους πιο αυστηρούς προϋπολογισμούς που έχει δει η Γαλλία από το 1945", δήλωσε ο πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν χθες, προσθέτοντας πως έχει έρθει η ώρα της αλήθειας για τη Γαλλία.

Σε μια ομιλία, που μεταδόθηκε τηλεοπτικά, προς περιφερειακούς εκλεγμένους αξιωματούχους στην πόλη-θέρετρο των γαλλικών Αλπεων, Μορζίν, ο Φιγιόν δεν ανέφερε άλλες λεπτομέρειες του σχεδίου, αλλά είπε πως θα ήταν άστοχο να επιρρίπτεται η ευθύνη στους οίκους αξιολόγησης, τους τραπεζίτες, τους κερδοσκόπους ή δεν ξέρω ποιον άλλο αποδιοπομπαίο τράγο για το έλλειμμα της Γαλλίας.

"Επιπλέον, δεν είναι χρήσιμο να πιστεύουμε ότι υπάρχουν κρυμμένοι θησαυροί για να χρηματοδοτήσουμε τις δημόσιες δαπάνες μας", είπε ο Φιγιόν. "Δεν υπάρχει άλλη συνταγή για να μειώσουμε το χρέος από το να μειώσουμε τις δαπάνες".

Το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας βρίσκεται τώρα στο 5,7% του ΑΕΠ. Στόχος της κυβέρνησης είναι να το μειώσει στο 4,5% έως το επόμενο έτος και να φθάσει το όριο του 3% που έχει θέσει η ΕΕ έως το 2013.

Τον Αύγουστο, ο Φιγιόν παρουσίασε ένα σχέδιο για περικοπή 12 δισεκατομμυρίων ευρώ από τους προϋπολογισμούς του 2011 και 2012. Οι νέες εξοικονομήσεις των 6 έως 8 δισεκατομμυρίων ευρώ θα είναι στην κορυφή των προηγούμενων προβλέψεών του.

Πηγή: Ethnos.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags