Facebook Pixel Μικρές αγγελίες: Ζητείται πρωθυπουργός!
Life
| 2011-11-09 20:56:00

Μικρές αγγελίες: Ζητείται πρωθυπουργός!

Μικρές αγγελίες: Ζητείται πρωθυπουργός!

Χωρίς κυβέρνηση η χώρα μετά την παραίτηση Παπανδρέου και την εμπλοκή στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Δεν βρίσκουν πρωθυπουργό! Νέα σύσκεψη αύριο το πρωί...

Η Ελλάδα για ακόμα μία ημέρα δεν θα έχει πρωθυπουργό, καθώς οι Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν το βράδυ της Τετάρτης στο πρόσωπο που θα ηγηθεί της μεταβατικής κυβέρνησης και για αυτό ανανέωσαν το ραντεβού τους στο Προεδρικό Μέγαρο για την Πέμπτη το πρωί στις 10.00, όπου θα συναντηθούν και πάλι με τον Κάρολο Παπούλια.

Νωρίτερα, ο Γιώργος Παπανδρέου με τηλεοπτικό διάγγελμά του είχε ανακοινώσει την παραίτησή του (ΒΙΝΤΕΟ) από την πρωθυπουργία της χώρας, ενώ είχε τονίσει πως βρέθηκε λύση για το πρόσωπο που θα αναλάβει την πρωθυπουργία στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας και μάλιστα είχε σημειώσει ότι είναι "μια θεσμική επιλογή" και "ένα πρόσωπο που μας ενώνει"! Όλοι πίστεψαν πως με τα λεγόμενά του "φωτογράφισε" τον Φίλιππο Πετσάλνικο, πρόταση όμως που προκάλεσε την... οργή των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και μάλλον για αυτό... κάηκε.

Μετά το διάγγελμά του, ο Παπανδρέου συναντήθηκε με τον Κάρολο Παπούλια (ΒΙΝΤΕΟ), ώστε να υποβάλει και επίσημα την παραίτησή του, ενώ για τις 19.00 είχε προγραμματιστεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Από αυτό απουσίαζαν η Αλέκα Παπαρήγα και ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ ο Γιώργος Καρατζαφέρης αποχώρησε έξαλλος (BINTEO) μετά από δέκα λεπτά και χωρίς να έχει συναντηθεί με τους Παπανδρέου και Σαμαρά! Μάλιστα, στις δηλώσεις του τόνισε πως τον είχαν αφήσει σε ένα γραφείο και συζητούσαν μόνοι τους για το ενδεχόμενο να αναλάβει πρωθυπουργός ο κ. Πετσάλνικος.

Δεν συμφωνούν ούτε σε τι λένε!

Η σύσκεψη λοιπόν συνεχίστηκε με τους Σαμαρά, Παπανδρέου και Παπούλια και ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα λίγο μετά τις 20.00, με τους τρεις άνδρες να ανανεώνουν το ραντεβού τους για το πρωί της Πέμπτης.

Ωστόσο, από τις διαρροές που υπήρξαν μετά το τέλος της συνάντησης δημιουργήθηκε νέο πρόβλημα. Οι κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως ο Παπανδρέου πρότεινε αρχικά για πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο, ωστόσο ο Σαμαράς τον απέρριψε, ενώ μετά πρότεινε τον Ευάγγελο Βενιζέλο, πρόταση που επίσης απορρίφθηκε.

Βέβαια, από τη ΝΔ δεν επιβεβαιώνονται αυτές οι πληροφορίες, ενώ ο Σαμαράς ανέφερε πως: «Δεν έχω πρόβλημα να στηρίξω ούτε τον κ. Πετσάλνικο, ούτε τον κ. Παπαδήμο, ούτε οποιαδήποτε άλλη λύση μου προτείνετε». Μάλιστα, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης εξήγησε πως υπήρξε παρεξήγηση με τον Καρατζαφέρη, ενώ τόνισε πως η σύσκεψη διακόπηκε σήμερα όχι γιατί υπήρξε «κόλλημα», αλλά επειδή το ήθελε ο Κάρολος Παπούλιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Ναι» Παπανδρέου στους τρεις όρους του Παπαδήμου!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags