Facebook Pixel Βενιζέλος, Δήμας αντιπρόεδροι - Άλλοι 4 από ΝΔ και 3 από ΛΑΟΣ
Life
| 2011-11-10 22:07:00

Βενιζέλος, Δήμας αντιπρόεδροι - Άλλοι 4 από ΝΔ και 3 από ΛΑΟΣ

Βενιζέλος, Δήμας αντιπρόεδροι - Άλλοι 4 από ΝΔ και 3 από ΛΑΟΣ

Στην τριμερή συνάντηση το βράδυ της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου, τα τρία κόμματα, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ σε συνεργασία με τον νέο πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο συμφώνησαν για τη δομή της νέας κυβέρνησης, χωρίς να μπουν σε ονοματολογία.

Οι αντιπροσωπείες των κομμάτων με τον νέο πρωθυπουργό αποφάσισαν ουσιαστικά τα υπουργεία που θα υπάρχουν στη νέα κυβέρνηση και τον αριθμό των μελών από κάθε κόμμα που θα μετέχουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Τα ονόματα των νέων υπουργών, θα τεθούν επί τάπητος σε επαφές που θα έχει ο νέος πρωθυπουργός με τον κ. Παπανδρέου και Σαμαρά από κοινού.

Από τη συνάντηση αυτή προέκυψε ότι η Νέα Δημοκρατία θα μετέχει μόνο με εξωκοινοβουλευτικά στελέχη, αλλά κορυφαία. Ο Σταύρος Δήμας, από αντιπρόεδρος της Ν.Δ. φαίνεται πως πηγαίνει αντιπρόεδρος της νέας κυβέρνησης και η Νέα Δημοκρατία θα μετέχουν άλλα 4 πρόσωπα. Μεταξύ αυτών ακούγονται τα ονόματα του κ. Αρβανιτόπουλου, του κ. Βάρδα και του κ. Μουρμούρα. Για τον τελευταίο μάλιστα ακούγεται έντονα πως θα βρίσκεται στο οικονομικό επιτελείο της νέας κυβέρνησης.

Από την πλευρά του ΛΑΟΣ, το κόμμα θα μετέχει με τρία πρόσωπα στο νέο κυβερνητικό σχήμα και οι κ.κ. Βορίδης και Γεωργιάδης ακούγονται ως τα επικρατέστερα ονόματα για αυτό το σχήμα

Στη θέση μετά από απαίτηση και πολλών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο καθώς πρέπει να υπάρξει συνέχεια στο οικονομικό έργο, θα παραμείνει και φαίνεται πως ήδη κλείδωσε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος θα παραμείνει και αντιπρόεδρος. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην θέση του θα παραμείνει και ο κ.Σαχινίδης αναπληρωτής υπουργός οικονομικών.

Πολλές θα είναι οι θέσεις που θα μείνουν ίδιες, πολλά υπουργεία δεν θα αλλάξουν χέρια, ωστόσο τα λεγόμενα βασικάμε βάση τους όρους της Ν.Δ. αλλάζουν τα πρόσωπα στα υπουργεία: Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην κυβέρνηση πρόκειται να παραμείνουν η υπουργός Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου και οι υπουργοί Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, Υποδομών κ. Γιάννης Ραγκούσης και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκανδαλίδης.

Αναφορικά με το αίτημα να ανασυσταθεί το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, αυτό θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς θα υπάρξει καθυστέρηση λόγω προεδρικών διαταγμάτων, οπότε φαίνεται πως μένει όπως έχει το συγκεκριμένο υπουργείο.

Τα ονόματα για άλλα τρία υπουργεία:

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου
Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού Δημήτρης Παντερμαλής, εδώ κάποιοι λένε πως ο κ. Γερουλάνος αποχωρεί καθώς θεωρείται στενός συνεργάτης Παπανδρέου.

Πηγή: Newsit.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags