Facebook Pixel Τι περιμένει τον Λουκά και τι περιμένει το ...λαό
Life
| 2011-11-11 11:27:00

Τι περιμένει τον Λουκά και τι περιμένει το ...λαό

Τι περιμένει τον Λουκά και τι περιμένει το ...λαό

Τα επώδυνα μέτρα που θα κληθεί να υλοποιήσει.

Τόσο τα ψηφισμένα από την κυβέρνηση νομοσχέδια όσο και το πρόγραμμα που συνδέεται με τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου αποτελούν ένα εκρηκτικό μίγμα για τη μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου, καθώς η πολιτική της λιτότητας και της σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής δεν πρόκειται να αλλάξει.

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», η μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου καλείται να υλοποιήσει άμεσα, σε τρία βήματα, ορισμένα επώδυνα μέτρα:

1. Την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης που συνεπάγεται γνωστά αλλά και νέα σκληρά μέτρα.

Το τίμημα για την εκταμίευση της 6ης δόσης, το κούρεμα 50% του χρέους και το νέο δάνειο των 130 δισ. ευρώ θα παραμείνει βαρύ για τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα και η μεταβατική κυβέρνηση θα δεχθεί έντονη πίεση για δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.

2. Την κατάθεση του προσχεδίου του Προϋπολογισμού του 2012 προς ψήφιση αλλά και την ολοκλήρωση του νέου μεσοπρόθεσμου και του νέου μνημονίου. Που σημαίνει ότι θα υπάρξουν νέα μέτρα που θα πλήξουν μισθούς και συντάξεις, κοινωνικές παροχές και επιδόματα για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας .

3. Την κατάθεση και ψήφιση του νέου φορολογικού συστήματος, το οποίο σύμφωνα με τη δέσμευση της κυβέρνησης Παπανδρέου θα πρέπει να έχει ψηφιστεί το αργότερο ως το τέλος Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για νομοσχέδιο «μαμούθ» όπου με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά ως σήμερα προβλέπει κατάργηση μεγάλου αριθμού φοροαπαλλαγών για φυσικά και νομικά πρόσωπα, κατάργηση του αφορολογήτου και αυτοτελή φορολόγηση με συντελεστή 20% επί καθαρών εισοδημάτων, εφαρμογή αντικειμενικών κριτηρίων προσδιορισμού εισοδημάτων, καθιέρωση υποχρέωσης αγροτών να τηρούν βιβλία, να εκδίδουν φορολογικά στοιχεία ώστε να φορολογούνται αυτοτελώς με αντικειμενικά κριτήρια, μείωση αφορολογήτου ορίου της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης από τις 12.000 στις 5.000 ευρώ και αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags