28/01/11 - 18:55

«Γλιτώσαμε τον διασυρμό»

Και ο Συνασπισμός για τους Μεσογειακούς. Ως θετικό γεγονός χαρακτηρίζει το κόμμα της αριστεράς και της προόδου την απόφαση της ΔΕΜΑ να πάρει πίσω τους Μεσογειακούς αγώνες από την Ελλάδα.  

«Γλιτώσαμε τον διασυρμό»
36.461views 0shares

Συγκεκριμένα το Αθλητικό Τμήμα του ΣΥΝ εξέδωσε ανακοίνωση για τους Μεσογειακούς αγώνες, όπου υποστήριξε ότι για τη συγκεκριμένη διοργάνωση επρόκειτο να κατασπαταληθούν πάνω από 135 εκατ. ευρώ, κάτι που είναι άκρως προκλητικό, λόγω της κρίσης που περνάει η χώρα μας.

Παράλληλα, κατηγορεί τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και τη ΝΔ για κομματικές σκοπιμότητες και απόπειρα διασυρμού της χώρας!

Ανακοίνωση του Αθλητικού Τμήματος του ΣΥΝ για την αφαίρεση των Μεσογειακών αγώνων από την Ελλάδα

«Ο Συνασπισμός εδώ και χρόνια καλούσε τις κυβερνήσεις να επιστρέψουν τους Μεσογειακούς Αγώνες στους ιδιοκτήτες τους, κρίνοντάς τους ως επιζήμιους για την οικονομική, περιβαλλοντική και αθλητική ανάπτυξη της Θεσσαλίας.

Επρόκειτο για μια διοργάνωση για την οποία ήταν να κατασπαταληθούν πάνω από 135 εκατ. ευρώ, τα οποία όπως έχουμε κατ΄ επανάληψη δηλώσει πρέπει να διατεθούν για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών στις κοινωνικές υποδομές ολόκληρης της περιφέρειας.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιδεικνύοντας για άλλη μια φορά απόλυτη πολιτική ανεπάρκεια, αντί να επιστρέψει τους αγώνες όταν έπρεπε και οπωσδήποτε πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010, μέτρησε το μικροπολιτικό της όφελος περισσότερο από το διεθνή διασυρμό της χώρας.

Δεν είναι άμοιρη ευθυνών και η Νέα Δημοκρατία που έπαιξε στο ίδιο παιχνίδι εξυπηρέτησης γνωστών διεθνών και εγχώριων συμφερόντων, παρά την αρνητική εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων που ακόμα πληρώνουμε. Η ευθύνη είναι δικομματική.

Σε κάθε περίπτωση η απόφαση της ΔΕΜΑ να πάρει πίσω τους Μεσογειακούς αγώνες είναι ένα θετικό γεγονός, που γλιτώνει την ελληνική οικονομία και τους εργαζόμενους από επιπλέον χαράτσια. Ελπίζουμε η απόφαση να είναι οριστική.

Τμήμα Αθλητισμού»