28/01/11 - 22:40

Από την έρημο στην άσφαλτο! (ΦΩΤΟ)

Η VW παρουσίασε στην Έκθεση του Qatar μια πρωτότυπη σπουδή, που βασίζεται στο αγωνιστικό με το οποίο η γερμανική εταιρεία κέρδισε και φέτος τον φημισμένο αγώνα του Ντακάρ.

Από την έρημο στην άσφαλτο! (ΦΩΤΟ)
22.940views 0shares

Και για να το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή, δεν πρόκειται για μια ακόμα αγωνιστική παραλλαγή του διάσημου πλέον αγωνιστικού Touareg 3 που επί τρία τώρα χρόνια κυριαρχεί στο διάσημο αγώνα αντοχής του Dakar, αλλά για ένα πρωτότυπο μεν, πλην όμως «νόμιμο» για πολιτική χρήση σε ανοιχτό-δημόσιο δρόμο SUV μοντέλο, που όπως είναι προφανές αντλεί το σύνολο της σχεδιαστικής και όχι μόνο έμπνευσής του από το καθαρόαιμο «όπλο» της VW.

Το τροποποιημένο σε αισθητική αμάξωμα του, που έχει πλάτος που υπερβαίνει τα 2 μέτρα, «πατά» ειδικά για την περίσταση αντί για τους 16άρηδες τροχούς της αγωνιστικής έκδοσης, σε 18άρες ζάντες της BBS σε… χρυσαφί απόχρωση, ενώ το παρόν δίνουν και εδώ οι μεγάλες εισαγωγές αέρα στην οροφή του, καθώς και το μεγάλο σπόιλερ στο πίσω μέρος.

Το εσωτερικό του αυτοκινήτου τώρα είναι πλήρως ανασχεδιασμένο (σ.σ.: ο κλωβός ασφαλείας ωστόσο μεταμοσχεύτηκε αυτούσιος), με τα αγωνιστικά μπάκετ καθίσματα της Recaro να κλέβουν την παράσταση.

Μάλιστα, οι ιθύνοντες της γερμανικής εταιρείας αναφέρουν στις επίσημες ανακοινώσεις τους ότι συνολικά η εικόνα του εσωτερικού διακόσμου είναι εμπνευσμένη από εκείνη των αεροσκαφών!

ΠΗΓΗ: www.4troxoi.gr