Facebook Pixel Που είναι η απόσυρση, οεο;
Life
| 2011-01-28 22:59:00

Που είναι η απόσυρση, οεο;

Που είναι η απόσυρση, οεο;

Κόλλησε στο Υπουργείο Οικονομικών το μέτρο της απόσυρσης…

Πάνω από ένας μήνας έχει περάσει από τότε που ψηφίστηκε το μέτρο της απόσυρσης, το οποίο συμπεριλήφθηκε στο πολυνομοσχέδιο με τίτλο "Επείγοντα μέτρα εφαρμογής προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας".

Φυσικά, τότε αναρωτιόμασταν όλοι, αν το μέτρο θα έβρισκε ανταπόκριση στον κόσμο, λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης. Τώρα πλέον το ερώτημα που κυριαρχεί, αφορά στην "ανταπόκριση" των συναρμόδιων υπουργείων αφού η υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία θα σηματοδοτηθεί η άμεση εφαρμογή του μέτρου, αργεί χαρακτηριστικά.

Τόσο οι εταιρείες αυτοκινήτων όσο και τα κέντρα ανακύκλωσης δεν έχουν προς το παρόν καμία ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς, μην μπορώντας να εξυπηρετήσουν το μεγάλο όγκο του κοινού που προτίθεται να κάνει χρήση των κινήτρων απόκτησης νέου αυτοκινήτου.

Πότε αναμένεται η έναρξη

Από την έρευνά προκύπτει ότι η όλη διαδικασία έχει "κολλήσει" κατά κύριο λόγο στο Υπουργείο Οικονομικών (όπως μας τόνισαν τα Μεταφορών και Περιβάλλοντος), το οποίο απαντά με τη σειρά του ότι για την έκδοση της Κ.Υ.Α. έχει δρομολογήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, χωρίς όμως να είναι σε θέση να προσδιορίσει τον ακριβή χρόνο έναρξης, αλλά και τους λόγους που έχουν οδηγήσει σε αυτή την αδικαιολόγητη αργοπορία.

"Οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να σας πούμε με ακρίβεια πότε θα ξεκινήσει η απόσυρση. Δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε πρόβλεψη", ήταν η απάντηση που πήραμε από τους αρμόδιους. Οι πληροφορίες που συλλέξαμε, αναφέρουν ότι την εβδομάδα που διανύουμε ή στις αρχές της επόμενης, η πολυαναμενόμενη Κ.Υ.Α. θα είναι έτοιμη.

Επομένως, με βάση τα στοιχεία (έως αυτή τη στιγμή που το Auto Τρίτη έχει πάρει το δρόμο για το τυπογραφείο), προκύπτει ότι η εφαρμογή του μέτρου τοποθετείται χρονικά, περίπου στα μέσα Φεβρουαρίου. Και αυτό γιατί, μετά την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (με την οποία θα ρυθμίζονται ο τρόπος απόσυρσης, οι διαδικασίες καταβολής της επιδότησης, αναλυτικές οδηγίες σχετικά με την κατάσταση των οχημάτων που αποσύρονται, κ.λπ.), θα πρέπει να ακολουθήσει η δημοσίευσή της στην εφημερίδα της κυβέρνησης, προκειμένου να έχει ισχύ (διαδικασία που απαιτεί περίπου 10 ημέρες).

ΠΗΓΗ: autotriti.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags