29/01/11 - 09:51

Άλλα έλεγε ο Ομπάμα

Ειρηνική διαδήλωση κατά της συνέχισης της λειτουργίας των φυλακών στο Γκουαντάναμο έκαναν οι κρατούμενοι, αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει υλοποιήσει ακόμα τη δέσμευσή του να την κλείσει.

Άλλα έλεγε ο Ομπάμα
45.779views 0shares

Κρατούμενοι στη φυλακή που βρίσκεται στην αμερικανική ναυτική βάση στο Γκουαντάναμο, σε έκταση της Κούβας που υπενοικιάζει η κυβέρνηση των ΗΠΑ, πραγματοποίησαν ειρηνικές διαδηλώσεις διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι συνεχίζεται η λειτουργία της παρά τις υποσχέσεις του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να την κλείσει, δήλωσε δικηγόρος που εκπροσωπεί κρατούμενους σε αυτή χθες Παρασκευή.

Σύμφωνα με το Κέντρο για τα Συνταγματικά Δικαιώματα (CCR), το οποίο επικαλέστηκε σε ανακοίνωσή του τον Ράμζι Κάσεμ, δικηγόρο πολλών από τους κρατούμενους, "η πλειοψηφία των εγκλείστων στα στρατόπεδα 5 και 6 διαδήλωσαν εναντίον της επ' αόριστον φυλάκισής τους πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία, κρατώντας πικέτες και αναρτώντας πανό" με μηνύματα διαμαρτυρίας στα αγγλικά.

Στη φυλακή εξακολουθούν να είναι έγκλειστοι 173 άνθρωποι που η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών χαρακτηρίζει "εχθρικούς μαχητές" και υπόπτους ως μέλη της αλ Κάιντα.

Πηγή: newsday.gr