Facebook Pixel Ανασταίνουν και νεκρούς!
Life
| 2011-01-29 10:34:00

Ανασταίνουν και νεκρούς!

Ανασταίνουν και νεκρούς!

Πεθαμένοι γιατροί υπογράφουν συνταγές χιλιάδων ευρώ ανά μήνα, όπως αποκαλύπτουν σημερινά δημοσιεύματα

Κύκλωμα με την συμμετοχή γιατρών φαρμακοποιών αλλά και ιδιωτών, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Μεγάλες απάτες με συνταγογραφήσεις πανάκριβων σκευασμάτων, ακόμα και σε ασθενείς «φαντάσματα», έχουν εντοπιστεί φαρμακεία που πουλούσαν δύο φορές το ίδιο φάρμακο.

Κανονικότατη λεηλασία των Ταμείων έκανε το κύκλωμα των επιτηδείων, στο οποίο συμμετέχουν γιατροί, φαρμακοποιοί αλλά και ιδιώτες που έφτασαν στο σημείο να συστήσουν ακόμα και εταιρείες. Η «προτίμηση» γιατρών σε ακριβά σκευάσματα συγκεκριμένων εταιρειών, η εικονική πώληση φαρμάκων δύο φορές από ορισμένους φαρμακοποιούς αλλά και η κάλυψη από τα ταμεία «ασφαλισμένων-φαντάσματα» είναι μόνο μερικές από τις περιπτώσεις που αποκαλύπτονται. Και όχι μόνο αυτό.

Όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος», γιατροί «ανασταίνουν» συναδέλφους τους που έχουν αποβιώσει και τους εμφανίζουν να υπογράφουν συνταγές χιλιάδων ευρώ ανά μήνα. Το υπουργείο Εργασίας έχει ξεκινήσει εξονυχιστικούς ελέγχους σε γιατρούς και φαρμακοποιούς που συνεργάζονται με τα ασφαλιστικά ταμεία. Στόχος είναι να μπει «φρένο» στην ανεξέλεγκτη σπατάλη στους κλάδους Υγείας και να εξοικονομηθούν τη φετινή χρονιά 1.4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους το υπουργείο και οι διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων:

Ο ένας στους πέντε γιατρούς που έχουν μέχρι τώρα ελεγχθεί από τα ταμεία δεν περνάει τις... εξετάσεις. Μέχρι τώρα έχουν ελεγχθεί 1.000 γιατροί, που «συνεργάζονται» με τα ασφαλιστικά ταμεία και έχει υπάρξει πρόβλημα με τους 200. Οι συγκεκριμένοι γιατροί δείχνουν ιδιαίτερη «προτίμηση» στα φάρμακα συγκεκριμένων εταιρειών, που... συμπτωματικά είναι και τα ακριβότερα. Σημειώνεται πως από τους ελέγχους που έγιναν στα Ταμεία το 2010 προέκυψε πως 20 γιατροί του ΙΚΑ είχαν καταφέρει να συνταγογραφούν κατά μέσο όρο φάρμακα αξίας 170.000 ευρώ τον μήνα ο καθένας.

Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο newsday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags