Facebook Pixel Ένοπλοι βίασαν 60 άνδρες, γυναίκες και παιδιά στο Κονγκό!
Life
| 2011-01-29 11:41:00

Ένοπλοι βίασαν 60 άνδρες, γυναίκες και παιδιά στο Κονγκό!

Ένοπλοι βίασαν 60 άνδρες, γυναίκες και παιδιά στο Κονγκό!

Ένοπλοι άνδρες βίασαν 60 ανθρώπους στην ανατολική ΛΔ του Κονγκό τις τελευταίες δέκα ημέρες, στην τελευταία σε μια σειρά σεξουαλικών επιθέσεων στην περιοχή.
 

Δύο επιθέσεις έγιναν στα χωριά Νακατέτε και Κιτούμπα στην περιοχή Φίζι της επαρχίας Νότιο Κίβου από τις 19 έως τις 21 Ιανουαρίου, δήλωσε στο Ρόιτερς η Σαρλίν Μπέρτον, εκπρόσωπος του Γραφείου του ΟΗΕ για το Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA).

Η διεθνής οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) περιέθαλψε 60 ανθρώπους, περιλαμβανομένων ανδρών, γυναικών και παιδιών, που είπαν ότι βιάστηκαν κατά τις επιθέσεις.

«Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις έφθασαν επί τόπου πολύ πρόσφατα, έτσι είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε ποιοι το έκαναν. Αλλά θα πρέπει να γνωρίζουμε περισσότερα τις επόμενες ημέρες», τόνισε χαρακτηριστικά η Σαρλίν Μπέρτον.

Πολλές ένοπλες οργανώσεις δραστηριοποιούνται στην ανατολική ΛΔ του Κονγκό μετά τον πόλεμο του 1998-2003, κατά τον οποίο σκοτώθηκαν πέντε εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα αυτή της κεντρικής Αφρικής, και η σεξουαλική βία έχει γίνει συχνό φαινόμενο.

Οι επιθέσεις αυτές προκαλούν παγκόσμια κατακραυγή για το επίπεδο σεξουαλικής βίας στην περιοχή, όπου περισσότερες από 160 γυναίκες πέφτουν θύματα βιασμού κάθε μήνα στο Βόρειο και το Νότιο Κίβου, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags