30/01/11 - 14:52

«Ακτινογραφία» σε Βουλγαράκη

Στο... μικροσκόπιο αναμένεται να μπει η περιουσία του Βουλγαράκη...

«Ακτινογραφία» σε Βουλγαράκη
21.652views 0shares

Πληροφορίες και στοιχεία για την ύπαρξη πάσης φύσεως τίτλων, αξιών, λογαριασμών, μετρητών, μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων, χαρτοφυλακίων του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη και της συζύγου του Αικατερίνης Πελέκη ζητεί με επιστολή του στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το υπουργείο Οικονομικών.

Ακόμη, το υπουργείο προσθέτει ότι διεξάγεται φορολογικός έλεγχος για τις χρήσεις από το 2000 έως και το 2008 στα δύο πρόσωπα, στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση του Βατοπεδίου, προσθέτοντας ότι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έχει δεχτεί ότι η πρόσβαση των οικονομικών επιθεωρητών στις πληροφορίες που είναι αναγκαίες για τη διενέργεια των ελέγχων είναι νόμιμη, εφόσον υπάρχει νόμιμη εντολή.

Σε σχετική δήλώσή του ο κ. Βουλγαράκης ανέφερε: «Με έκπληξη πληροφορήθηκα σήμερα, ένα χρόνο μετά τον έλεγχο που ξεκίνησε το Υπ. Οικονομικών στα περιουσιακά μου στοιχεία, ότι ζητήθηκε εκ νέου έρευνα. Είναι προφανές ότι υπόθεση έχει ξεπεράσει τα όρια του ελέγχου και κινείται στην λογική της πολιτικής δίωξης για προφανείς επικοινωνιακούς λόγους».

Πηγή: newsday.gr