30/01/11 - 15:28

Κανένα πρόβλημα με τους Έλληνες στην Αίγυπτο

Όλοι οι Έλληνες στην Αίγυπτο είναι καλά στην υγεία τους, όπως διαβεβαίωσε εκπρόσωπος της ελληνικής πρεσβείας στο Κάιρο, ενώ οι περισσότεροι τουρίστες έχουν επιστρέψει στην Αθήνα.

Κανένα πρόβλημα με τους Έλληνες στην Αίγυπτο
52.940views 0shares

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ελληνική πρεσβεία βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις δύο ελληνικές κοινότητες, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, την Ιερά Μονή Σινά και μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Αίγυπτο.

Παράλληλα έχει ζητήσει από την αιγυπτιακή αστυνομία τη διαφύλαξη των ελληνικών ιδρυμάτων σε Κάιρο και Αλεξάνδρεια.

Σε συνεχή επαφή, βρίσκεται από την Παρασκευή ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης, με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, Στέφανο Ταμβάκη.

Μιλώντας στο ΑΠΕ, ο πρόεδρος του ΣΑΕ δήλωσε ότι είχε δύο τηλεφωνικές επαφές με τον κ. Δόλλη, ο οποίος του τόνισε με την σειρά του ότι παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και βρίσκεται στο πλευρό του ελληνισμού της Αιγύπτου για οτιδήποτε χρειαστεί.

Από την πλευρά του, ο κ. Ταμβάκης, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία τόσο με την ελληνική κοινότητα Αλεξάνδρειας και τον πρόεδρό της, Γιάννη Σιόκα όσο και την ελληνική κοινότητα Καΐρου με τον πρόεδρο της Χρήστο Καβαλή.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΑΕ βρέθηκε το Σάββατο στο ελληνικό γηροκομείο της Αλεξάνδρειας.

Την Κυριακή είναι πιθανό να συγκληθεί έκτακτη επιτροπή στην Αλεξάνδρεια για να συζητηθεί πως ο ελληνισμός της πόλης θα αντιμετωπίσει την παρούσα κατάσταση.