Facebook Pixel Aνάγκασαν υποψήφιες στο Λιμενικό να κάνουν γυμνές κουτσό;;
Life
| 2011-12-02 23:54:00

Aνάγκασαν υποψήφιες στο Λιμενικό να κάνουν γυμνές κουτσό;;

Aνάγκασαν υποψήφιες στο Λιμενικό να κάνουν γυμνές κουτσό;;

Ακούγεται πολύ σουρεάλ αλλά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου κατήγγειλε στη Βουλή ότι έβαλαν υποψήφιες για ειδικότητα νομικού στο Λιμενικό Σώμα να κάνουν ολόγυμνες κουτσό.

Η βουλευτής έκανε γνωστό το περιστατικό στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Επιτροπής Ισότητας, λέγοντας ότι εφόσον οι καταγγελίες ισχύουν «τίθεται θέμα σεξουαλικής παρενόχλησης και βάναυσης προσβολής της προσωπικότητας των υποψηφίων» άρα τα λεγόμενα της χρήζουν και άμεσης διερεύνησης.

Η κυρία Αμμανατίδου, είπε ότι η υποψήφια που επέλεξε να μιλήσει και όχι να σωπάσει «υποχρεώθηκε σε υγειονομική εξέταση μαζί με τις συνυποψήφιές της στον διαγωνισμό κατάταξης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος ελληνικής ακτοφυλακής ειδικότητας νομικού χωρίς προηγουμένως να το γνωρίζει από την προκήρυξη».

Σύμφωνα με την καταγγελία κατά τη διάρκεια της εξέτασης, όλες οι υποψήφιες υποχρεώθηκαν να γδυθούν ενώπιον της υγειονομικής επιτροπής που απαρτιζόταν από άνδρες γιατρούς και μία γυναίκα, η οποία αφού τις ακροάστηκε αποχώρησε από την αίθουσα. Στη συνέχεια κι ενώ οι υποψήφιες ήταν γυμνές αναγκάστηκαν να κάνουν κάμψεις, κουτσό και να τρέχουν μέσα στην αίθουσα υπό τα βλέμματα όλης της επιτροπής και των συνυποψήφιων τους και υπό τα σεξιστικά σχόλια μάλιστα των γιατρών».

Αναμένεται βεβαίως η απάντηση από το Λιμενικό για το περιστατικό, το οποίο κατέθεσε στη Βουλή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: lifo.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags