Facebook Pixel Επίθεση με νεκρούς και τραυματίες στο Βέλγιο
Life
| 2011-12-13 19:03:00

Επίθεση με νεκρούς και τραυματίες στο Βέλγιο

Επίθεση με νεκρούς και τραυματίες στο Βέλγιο

Τουλάχιστον 2 νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο απολογισμός αιματηρής επίθεσης που έγινε πριν από λίγο στην Λιέγη, στο Βέλγιο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία η επίθεση έγινε από ομάδα αγνώστων, που με σφαίρες και χειροβομβίδες επιτέθηκαν σε ανυποψίαστο πλήθος που περίμενε στην στάση το λεωφορείο.

Το σημείο της επίθεσης, η πλατεία Saint Lambert, είναι από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης και καθημερινά περνούν από εκεί εκατοντάδες λεωφορεία. Τις ημέρες των γιορτών εκεί "στήνεται" και η αγορά των Χριστουγέννων που φιλοξενεί -εκτός από τους ντόπιους- περί τους 1,5 εκατομμύριο τουρίστες.

Το περιστατικό έγινε στο κέντρο της Λιέγης και κατά πληροφορίες ίσως ανάμεσα στους νεκρούς να είναι και ένας από τους δράστες. Εντωμεταξύ οι πληροφορίες για τους τραυματίες είναι ακομα συγκεχυμένες, αρχικά τα στοιχεία έλεγαν ότι υπήρχαν 12 τραυματισμένοι, και αυτή την στιγμή τα ξένα ΜΜΕ κάνουν λόγο για 47.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί , ενώ κάποια από τα τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι στο σημείο γίνεται ανταλλαγή πυροβολισμών. Σύμφωνα με μάρτυρες που βρίσκονταν κοντά στην στάση, σημειώθηκαν τουλάχιστον 4 εκρήξεις και υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών.

ΠΗΓΗ: enet.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags