Facebook Pixel Σύννεφα που θυμίζουν UFO
Life
| 2011-02-01 15:38:00

Σύννεφα που θυμίζουν UFO

Σύννεφα που θυμίζουν UFO

Ο ιδιόμορφος σχηματισμός από τρία πανομοιότυπα σύννεφα που έκαναν την εμφάνιση τους στον ουρανό της Νότιας Καρολίνας στις Η.Π.Α έγινε αφορμή για την αφετηρία διάφορων συζητήσεων.

Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν έλειψαν εκείνοι που ισχυρίστηκαν ότι τα σφαιρικά σύννεφα σχετίζονται με τις επιδρομές ιπτάμενων δίσκων στη γη, ενώ ορισμένοι εξέφρασαν την άποψη συνομωσίας που θέλει τα εν λόγω σύννεφα να είναι αποτέλεσμα πειραμάτων του στρατού.

Ωστόσο, μετά την ανάρτηση της εντυπωσιακής εικόνας στο διαδίκτυο, από τον τεχνικό υπολογιστών Γουέστλι Ταϊλερ, επιστήμονες εξήγησαν το φαινόμενο αποκαλώντας τα σύννεφα λανθάνουσες «μινιατούρες χιονοθύελλες».

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι συγκεκριμένες θύελλες δεν μπορούν να εκδηλωθούν καθώς η έλλειψη λεπτών μορίων, όπως η σκόνη, μέσα στα σύννεφα, σημαίνει ότι τα σταγονίδια νερού έχουν ελάχιστη πυκνότητα, οπότε και δεν μπορούν να μετατραπούν σε πάγο εάν η θερμοκρασία δεν αγγίξει τους -33 βαθμούς Κελσίου.

«Τα μόρια νερού γίνονται αρκετά αργόστροφα για να διαμορφώσουν τη συστάδα πάγου τους που παράγει αυθόρμητα ένας κρύσταλλος από πάγο» ανέφερε ο φυσικός Άντριου Χεϊμσφίλντ.

ΠΗΓΗ: National Geographic

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags