Facebook Pixel Δεν θέλουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, θέλουν Παπαδήμο!
Life
| 2011-12-18 11:36:00

Δεν θέλουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, θέλουν Παπαδήμο!

Δεν θέλουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, θέλουν Παπαδήμο!

Η κρίση, τα επώδυνα μέτρα και η αβεβαιότητα κάνει τους Έλληνες να γυρίζουν την πλάτη στα δύο μεγάλα κόμματα και να ζητούν νέα σχήματα.

Σε δημοσκόπηση της Marc για το Εθνος της Κυριακής, ο δικομματισμός βρίσκεται σε ιστορικό ναδίρ ενώ οι Έλληνες πολίτες σε ποσοστό 75% θέλουν τη δημιουργία νέων κομμάτων καθώς θεωρούν οτι δεν τους εκφράζουν τα υφιστάμενα πολιτικά σχήματα. Το 47,2% των πολιτών δηλώνει μάλιστα οτι θα ψήφιζε νέο κόμμα Παπαδήμου στις εκλογές.

Το 40,3% λέει όχι στις κάλπες τώρα και δηλώνει πως επιθυμεί εκλογές στο τέλος της τετραετίας αξιολογώντας θετικά την παραμονή Παπαδήμου στην πρωθυπουργία.

Στο ερώτημα "ποιον θεωρείτε καταληλότερο για πρωθυπουργό", ο Λουκάς Παπαδήμος προηγείται με τεράστια διαφορά του Αντώνη Σαμαρά και του Γιώργου Παπανδρέου. 54,3% συγκεντρώνει ο Λουκάς Παπαδήμος ένατντι 21,7% του Α. Σαμαρά. Σε σχέση με τον Γ. Παπανδρέου, ο Λ. Παπαδήμος συγκεντρώνει ποσοστό 71,8% έναντι 3,8% του Γ. Παπανδρέου.

Στην πρόθεση ψήφου (αν είχαμε σήμερα βουλευτικές εκλογές, ποιο κόμμα θα ψηφίζατε) προηγείται η ΝΔ με ποσοστό 20,7% και ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ 13%, ΚΚΕ 8,7%, ΛΑΟΣ 7,2%, Δημοκρατική Αριστερά 6,9%, ΣΥΡΙΖΑ 6,1%, Οικολόγοι Πράσινοι 3,2%, Δημοκρατική Συμμαχία 2,6%, Πανελλήνιο Αρα Πολιτών 2,3%, άλλο κόμμα 4,2% ενώ οι αναποφάσιστοι ξεπερνούν το 25%.

Πηγή: newsIt.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags