Facebook Pixel Εφιάλτης στον δρόμο...
Life
| 2010-12-22 12:53:00

Εφιάλτης στον δρόμο...

Εφιάλτης στον δρόμο...

Σήμερα ψηφίζεται ο προϋπολογισμός και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους αντιδρώντας στα κυβερνητικά μέτρα.

Έτσι στους δρόμους της Αθήνας επικρατεί για ακόμη μία μέρα κυκλοφοριακό χάος, ενώ το τοπίο γίνεται πιο ειδυλλιακό από τους τόνους συσσωρευμένων σκουπιδιών και όλα αυτά λίγες μόνο μέρες πριν τα Χριστούγεννα.

Ο συνδυασμός όλων αυτών έχει σαν αποτέλεσμα, μεγάλη ταλαιπωρία να περιμένει όλους όσους πρέπει να μετακινηθούν.

Εκτός όμως. από τα αστικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σήμερα δεν κινούνται και τα τρένα αφού στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ.

«Εγκλωβισμένοι»… στο δρόμο

Η κατάσταση πάντως δεν θα είναι καλύτερη ούτε αύριο Πέμπτη, καθώς τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 09:00 έως τις 21:00 το βράδυ, ενώ οι εργαζόμενοι σε μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Δηλαδή δρομολόγια θα γίνονται από τις 09:00 μέχρι τις 22:00.

Ενώ την Παρασκευή, παραμονή των Χριστουγέννων, τα λεωφορεία δε θα κυκλοφορήσουν 12:00 με 16:00, ενώ όλα τα υπόλοιπα μέσα θα κινηθούν κανονικά.

Οι εργαζόμενοι πάντως δείχνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, παρά τις χθεσινές δηλώσεις του γ.γ. του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χ. Τσιόκα περί πιθανότητας επιστράτευσης.

Λουκέτο στη χώρα

Εκτός από την τρίωρη στάση εργασίας (12:00-15:00) που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, δεν είναι λίγοι οι εργαζόμενοι που θα απέχουν από την εργασία τους. Ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και το προγραμματισμένο συλλαλητήριο ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα για τη μία το μεσημέρι και την συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 14:00.

Έτσι σήμερα από τις 11:00 το πρωί ως λήξη της βάρδιάς τους, θα απέχουν και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς η ΠΟΕ-ΟΤΑ κήρυξη τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας, με κύριο αίτημα την υπεράσπιση των βασικών εργασιακών και οικονομικών δικαιωμάτων τους. Η νέα στάση εργασίας διογκώνει το ήδη υπάρχον πρόβλημα με την συσσώρευση σκουπιδιών στις γειτονιές της πρωτεύουσας.

Στην σημερινή τρίωρη στάση εργασίας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, συμμετέχουν οι μόνιμοι και δόκιμοι λιμενεργάτες του ΟΛΠ, οι επόπτες και αρχιεργάτες του Οργανισμού, καθώς και τα μέλη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜ.Υ.Λ.Ε). Καθώς επίσης, στάση εργασίας έχει εξαγγείλει και η ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Τέλος σε στάσεις εργασίας θα προχωρήσουν σήμερα και οι εκπαιδευτικοί, σύμφωνα με τα όσα έχει εξαγγείλει η ΟΛΜΕ.

Πηγή: newsday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags