Facebook Pixel Παραλύει και σήμερα η Αθήνα
Life
| 2011-02-02 09:00:00

Παραλύει και σήμερα η Αθήνα

Παραλύει και σήμερα η Αθήνα

Παραλύει και σήμερα η Αθήνα από τις νέες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Oι απεργοί είναι πιο αποφασισμένοι από κάθε άλλη φορά, δείχνουν στην κυβέρνηση ότι δεν έχουν σκοπό να κάνουν πίσω και θα μείνουν στο… ρινγκ της αντιπαράθεσης με το νέο νομοσχέδιο μέχρι τελικής πτώσεως.

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε, καθώς, χθες, κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο, το οποίο στις βασικές του γραμμές προβλέπει αντικατάσταση των συλλογικών συμβάσεων των εργαζομένων στα ΜΜΜ με νέες, συνεργασία με τα ΚΤΕΛ Αττικής, δημιουργία δύο εταιρειών αντί μιας, και αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων.

Ξεκινώντας από χθες και συνεχίζοντας ακόμα πιο δυναμικά σήμερα, οι εργαζόμενοι απαντούν με στάσεις εργασίας και 24ωρες ή 48ωρες απεργίες.

Έτσι, σήμερα κανονικά θα λειτουργήσει μόνο το Τραμ. Στα υπόλοιπα ΜΜΜ…

Λεωφορεία: Χειρόφρενο στα πάντα. Ολοκληρώνεται σήμερα η 48ωρη απεργία που ξεκίνησε χθες. Αύριο θα υπάρξει ένα μικρό… διάλλειμα στις κινητοποιήσεις και την Παρασκευή θα υπάρχει νέα στάση εργασίας 11:00-15:30.

Μετρό: Ξεχάστε το και σήμερα. Χθες οι εργαζόμενοι αποφάσισαν 24ωρη απεργία για σήμερα.

Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος: Χωρίς… ρεύμα. Δεν κινείται τίποτα σήμερα και αύριο, αφού οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δύο 24ωρες απεργίες, για Τετάρτη και Πέμπτη. Την Παρασκευή θα υπάρξει στάση εργασίας 12:00-16:00 και συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Τρόλεϊ: Χειρόφρενο στα πάντα. Σήμερα υπάρχει 24ωρη απεργία. Αύριο, όπως και στα λεωφορεία, μάλλον θα λειτουργήσουν κανονικά και για την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί στάση εργασίας 11:00-15:00.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταλαιπωρία επιβατικού κοινού και οδηγών στους δρόμους δεν προβλέπεται να τελειώσει πριν από τα μέσα του μήνα, αφού το νέο νομοσχέδιο τώρα συζητείται στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί σε 15 μέρες.

ΠΗΓΗ: newsday.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags