Facebook Pixel Στους -45 ο υδράργυρος στις ΗΠΑ!
Life
| 2011-02-02 10:57:00

Στους -45 ο υδράργυρος στις ΗΠΑ!

Στους -45 ο υδράργυρος στις ΗΠΑ!

Περισσότερες από 10.000 πτήσεις ακυρώθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και πολλά αεροδρόμια έκλεισαν εξαιτίας της σφοδρής καταιγίδας, της χιονόπτωσης και της παγωμένης βροχής.

Την Τρίτη ο αριθμός των πτήσεων που ακυρωθήκαν έφτανε τις 6.500, το 20% του συνόλου των αμερικανικών πτήσεων, ενώ την Δευτέρα είχαν ακυρωθεί προληπτικά 800 πτήσεις.

Η περιοχή που πλήττεται περισσότερο καλύπτει έκταση 3.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων από το Τέξας στο Μέιν.

Οι θερμοκρασίες θα πέσουν και αναμένεται να κυμανθούν από -34 ως -45 βαθμούς στο Κολοράντο, το Ουαϊόμινγκ, την Βόρεια και τη Νότια Ντακότα, το Κάνσας, το Αϊνταχο και ορισμένα τμήματα του Τέξας.

Οι πολιτείες του Ιλινόις, της Ιντιάνα, του Μισούρι και της Οκλαχόμα έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Σε πολλές πολιτείες λειτουργούν κέντρα υποδοχής για αυτούς που στα σπίτια τους έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση. Σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες παραμένουν κλειστές και πολλοί δρόμοι είναι αδιάβατοι.

Την Τρίτη το αεροδρόμιο Ντάλας-Φορτ Γουόρθ παράμεινε κλειστά για λίγες ώρες εξαιτίας της καταιγίδας. Το αεροδρόμια στην πόλη του Κάνσας έκλεισε όπως και αυτό στην Τούλσα της Οκλαχόμα.

Στο Σικάγο το ύψος του χιονιού προβλέπεται να φτάσει τα 60 εκατοστά και οι αρχές δήλωσαν αδυναμία να καθαρίσουν και να ανοίξουν τις δευτερεύουσες οδικές αρτηρίες. Οι άνεμοι θα πνέουν με ταχύτητα 95 χιλιομέτρων στις όχθες της λίμνης Μίσιγκαν προκαλώντας κύματα ύψους ακόμα και επτά μέτρων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags