02/02/11 - 14:22

Λεηλασίες τάφων σε νεκροταφείο της Κρήτης!

Φρίκη και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η νέα εισβολή βανδάλων σε νεκροταφείο της Βιάννου στην Κρήτη που έχει αναστατώσει τους κατοίκους.

Λεηλασίες τάφων σε νεκροταφείο της Κρήτης!
56.815views 0shares

Όμως, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία, είναι ότι η συγκεκριμένη εισβολή δεν είχε στόχο μόνο τα μεταλλικά αντικείμενα που πωλούνται σε χυτήρια, αλλά και να προσβάλλει τους νεκρούς!

Οι κάτοικοι του χωριού Αμιρά που επισκέφθηκαν το κοιμητήριο στην περιοχή του Κερατόκαμπου, έμειναν άναυδοι όταν αντίκρισαν το ανατριχιαστικό θέαμα. Οι βάνδαλοι είχαν λεηλατήσει τους τάφους των αγαπημένων τους προσώπων, κλέβοντας ακόμη και το λάδι από τα καντήλια! Όμως, δεν περιορίστηκαν στις κλοπές αντικειμένων.

Σε πέντε από τα μνήματα, οι τυμβωρύχοι είχαν σπάσει τις μαρμάρινες πλάκες και είχαν ψάξει για τυχόν πολύτιμα αφιερώματα, ενώ είχαν αφαιρέσει –άγνωστο γιατί- ακόμη και τα μαρμάρινα ανθοδοχεία! Οι κάτοικοι ειδοποίησαν τον πρόεδρο του χωριού ο οποίος ζήτησε από τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου να εντείνει τα μέτρα αστυνόμευσης στην περιοχή του Καστελίου και του Κερατόκαμπου, όπου δρα και οργανωμένη σπείρα διαρρηκτών οι οποίοι εισβάλλουν σε σπίτια και εξοχικά.

ΠΗΓΗ: protothema.gr