02/02/11 - 18:51

Ρε, μπότοξ στη… στενή;

Απολύθηκε διευθύντρια φυλακής που άφησε κρατούμενη να κάνει μπότοξ.

Ρε, μπότοξ στη… στενή;
37.221views 0shares

Οι σωφρονιστικές αρχές του Μεξικού απέλυσαν τη διευθύντρια μίας φυλακής επειδή επέτρεψε την είσοδο στην φυλακή ενός εξωτερικού γιατρού για να κάνει ένεση μπότοξ σε μία πενηντάχρονη κρατούμενη.

"Ένας γιατρός που δεν ανήκε στο δυναμικό των γυναικείων φυλακών της Σάντα Μάρτα Ακατίτλα προχώρησε σε μία μη εξουσιοδοτημένη επέμβαση στην κρατούμενη Σάντρα Άβιλα", δήλωσε χθες το βράδυ η διεύθυνση του σωφρονιστικού τμήματος του δημαρχείου του Μεξικού στον ιστότοπό του.

Πρόκειται για "μία εφαρμογή αντιρυτιδικής θεραπείας γνωστή με την ονομασία 'μπότοξ'", εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία πηγή από τη φυλακή που θέλησε να διατηρήσει την ανωυμία της.

Η διευθύντρια της φυλακής Σάρα Μοράλες και η υπεύθυνη της κλινικής του ιδρύματος απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντά τους, καθώς η είσοδος στη φυλακή ενός εξωτερικού γιατρού αποτελεί "παραβίαση όλων των διαδικασιών".

Η Σάντρα Άβιλα, που κρατείται από το 2007, απαλλάχθηκε σε πρώτο βαθμό τον Δεκέμβριο από τις κατηγορίες διακίνησης ναρκωτικών από την Κολομβία προς το Μεξικό, όμως η ομοσπονδιακή εισαγγελία άσκησε έφεση κι έτσι παραμένει στη φυλακή καθώς εκκρεμεί εις βάρος της αίτημα έκδοσης προς τις ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: newsit.gr
 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ