Facebook Pixel Τι αλλάζει στη ζωή των ανέργων – Όλη η απόφαση του ΟΑΕΔ
Life
| 2012-01-03 20:15:00

Τι αλλάζει στη ζωή των ανέργων – Όλη η απόφαση του ΟΑΕΔ

Τι αλλάζει στη ζωή των ανέργων – Όλη η απόφαση του ΟΑΕΔ

Ριζικές αλλαγές στη διαδικασία εγγραφής των ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ επέρχονται με απόφαση του διοικητή του οργανισμού Ηλία Κικίλια. Πλέον οι επιδοτούμενοι άνεργοι δεν θα χρειάζεται να προσέρχονται κάθε μήνα για να δώσουν το παρόν προκειμένου να εισπράξουν το επίδομα καθώς η αυτοπρόσωπη παρουσία γίνεται τρίμηνη.

Για να εγγραφεί κάποιος στο μητρώο των ανέργων, θα πρέπει πλέον υποχρεωτικά να προσκομίζει και αντίγραφο της φορολογικής δήλωσης ή του εκκαθαριστικού της εφορίας.

 

Τα κύρια σημεία της απόφασης είναι τα εξής:

. Για όλους τους μη επιδοτούμενους εγγεγραμμένους ανέργους στον ΟΑΕΔ, το Δελτίο Ανεργίας τους ισχύει επί ένα τρίμηνο από την αρχική εγγραφή ή την τελευταία ανανέωση αυτού.

. Το δελτίο ανεργίας του επιδοτούμενου ανέργου, μετά τη λήξη της επιδότησης, θα ισχύει για ένα τρίμηνο, ως δελτίο ανεργίας μη επιδοτούμενου ανέργου, εφόσον ο κάτοχός του εξακολουθεί να είναι άνεργος.

. Ο ενδιαφερόμενος για την εγγραφή του στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ υποχρεούται να επιδεικνύει τα παρακάτω δικαιολογητικά: Διαβάστε περισσότερα στο fpress.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags