Facebook Pixel Προβλήματα από τη χιονόπτωση στην Πελοπόννησο
Life
| 2011-02-03 14:04:00

Προβλήματα από τη χιονόπτωση στην Πελοπόννησο

Προβλήματα από τη χιονόπτωση στην Πελοπόννησο

Χιονοπτώσεις σημειώνονται συνεχώς, από αργά το μεσημέρι της Τετάρτης στην ορεινή Πελοπόννησο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάζεται στην εθνική οδό Τρίπολης - Σπάρτης, όπου κοντά στο χωριό Μανθυρέα έχει διπλώσει νταλίκα.

Όπως ενημέρωσαν ο αντιδήμαρχος περιοχής Σκυρίτιδας, Κώστας Κατσαβάνας, και ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας, περισσότερες από 10 νταλίκες και πολλά Ι.Χ. έχουν εγκλωβιστεί στο σημείο, αρκετά αυτοκίνητα έχουν τρακάρει και έχουν βγει από τον δρόμο, ενώ σημειώθηκαν και μικροτραυματισμοί.

Αυτή την ώρα, παρότι χιονίζει έντονα, υπάρχουν τέσσερα μηχανήματα, κυρίως της Διεύθυνσης Ελέγχου Συντήρησης Έργων (Δ.Ε.Σ.Ε.) που επιχειρούν ν' ανοίξουν τον δρόμο για να απεγκλωβίσουν τα αυτοκίνητα.

Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στον δρόμο προς Χρυσοβίτσι, προς Δημητσάνα, προς Βυτίνα και γενικά σε όλη τη Γορτυνία. Υπάρχουν συνεργεία αποχιονισμού, όμως η χιονόπτωση είναι έντονη. Η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων κρίνεται απαραίτητη και προς Καστρί - Άγιο Πέτρο Κυνουρίας.

Επίσης αλυσίδες χρειάζονται οι διερχόμενοι οδηγοί που κινούνται στην εθνική οδό Σπάρτης - Καλαμάτας μέσω Ταϋγέτου, Τρίπολης - Αρχαίας Ολυμπίας, Τρίπολης - Καλαβρύτων και Πατρών μέσω της οδού των 111, στην θέση Καλογερικό στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης - Μεγαλόπολης και στην ορεινή Κορινθία για τα χωριά Γκούρα, Τρίκαλα και Φενεό.

Ενώ, κλειστός είναι ο δρόμος από Λεβίδι προς Νεμέα μέσω Κανδήλας και ο δρόμος προς το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου, το οποίο δεν λειτουργεί, ενώ αποκλεισμένα είναι τα χωριά Κοσμάς, Άγιος Βασίλειος και Πελετά στη Νότια Κυνουρία και Σέρβου στη Γορτυνία. Τα χωριά αυτά, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, ΒαγγέληςΓιαννακούρα, ανοίγουν κατά διαστήματα από συνεργεία αποχιονισμού, όμως ξανακλείνουν, καθώς εξακολουθεί να χιονίζει.

Τέλος, συνεργεία εκχιονισμού βρίσκονται στους δρόμους κι εργάζονται αδιάκοπα από χθες το απόγευμα, ενώ κλειστά είναι τα σχολεία σε Βαλτεσινίκο, Δημητσάνα και Βυτίνα στην Αρκαδία.

ΠΗΓΗ: zougla.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags