Facebook Pixel Έλληνες δημοσιογράφοι στα θύματα της Αιγύπτου
Life
| 2011-02-03 14:48:00

Έλληνες δημοσιογράφοι στα θύματα της Αιγύπτου

Έλληνες δημοσιογράφοι στα θύματα της Αιγύπτου

Καλά στην υγεία του είναι ο δημοσιογράφος Πέτρος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος βρίσκεται στο Κάιρο για να καλύψει τα γεγονότα και δέχτηκε επίθεση από διαδηλωτές.

Ο 'Ελληνας δημοσιογράφος εκφράζει τη βεβαιότητα ότι επρόκειτο για οπαδούς του Μουμπάρακ που τον χτύπησαν στο πόδι και στο κεφάλι.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 9 και μισή το πρωί, όταν ο κ. Παπακωνσταντίνου βρισκόταν κοντά στην πλατεία - αν και σε κάποια απόσταση από τον χώρο των επεισοδίων με τον συνεχιζόμενο από χθες πετροπόλεμο - και ρωτήθηκε από παρευρισκομένους διαδηλωτές από πού είναι και ποια είναι η ιδιότητά του. Όταν τους αποκάλυψε ότι είναι έλληνας δημοσιογράφος, άρχισαν να του επιτίθενται, με αποτέλεσμα ο στρατός να φτάσει κοντά για να τον προστατέψει και να τον μεταφέρει στο χώρο του ξενοδοχείου του.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάποιοι από τους διαδηλωτές - υποστηρικτές του Μουμπάρακ του προξένησαν τραύμα στο αριστερό πόδι αλλά και στο κεφάλι, όπου τον χτυπούσαν με γκλομπς.

Ο Έλληνας δημοσιογράφος μεταφέρθηκε στο Αγγλοαμερικανικό Νοσοκομείο όπου δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες.

Κατήγγειλε επίσης ότι του έκλεψαν τη φωτογραφική μηχανή και δύο δημοσιογραφικά κασετόφωνα.

Στον ίδιο χώρο βρισκόταν ο φωτορεπόρτερ Γιώργος Μουτάφης, ο οποίος είχε τραυματιστεί ελαφρύτερα.

Στον χώρο έφτασε και ο Έλληνας πρέσβης στο Κάιρο Χριστόδουλος Λάζαρης, ο οποίος φρόντισε να επιστραφεί το διαβατήριο στον κ. Παπακωνσταντίνου και επέστρεψαν στο ξενοδοχείο όπου διαμένει στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags