Facebook Pixel Αυξάνεται το ωράριο εργασίας στο Δημόσιο
Life
| 2011-02-03 16:17:00

Αυξάνεται το ωράριο εργασίας στο Δημόσιο

Αυξάνεται το ωράριο εργασίας στο Δημόσιο

Την αύξηση του ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων κατά 2,5 ώρες εβδομαδιαίως, δηλαδή από 37,5 ώρες σε 40, όπως ισχύει και στον ιδιωτικό τομέα...

Αυτό προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης σε συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, ανοίγοντας την «ατζέντα» για τον εκσυγχρονισμό του δημόσιου τομέα.

Ο κ. Ραγκούσης γνωστοποίησε ακόμη την προώθηση πρωτοβουλίας για τη λειτουργία ορισμένων υπηρεσιών αιχμής και το απόγευμα, κάτι που όπως είπε θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται τον ερχόμενο Οκτώβριο, προκειμένου οι εργαζόμενοι να προγραμματίσουν τη ζωή τους και τις υποχρεώσεις τους. Δειυκρίνισε μάλιστα ότι «δεν μιλάμε για διακεκομμένο ωράριο αλλά για συνεχές».

Με αυτές τις δύο προτάσεις, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών , οι δημόσιοι υπάλληλοι καλούνται να συμβάλλουν στην εθνική προσπάθεια που καταβάλλεται από όλους τους Έλληνες για να βγει η χώρα από την κρίση. Όπως σημείωσε εξάλλου όλα όσα συζητήθηκαν με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, δεν έχουν καμία σχέση με το Μνημόνιο και την τρόικα, η οποία θα ενημερωθεί από τον Τύπο.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, επί τάπητος τέθηκε και το θέμα του νέου ενιαίου μισθολογίου, με τον κ. Ραγκούση να διαβεβαιώνει τους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ ότι αυτό δεν θα γίνει για να κατεβάσει το μισθολογικό κόστος, αλλά για να αποκτήσει το Δημόσιο ένα σύγχρονο και δίκαιο μισθολόγιο που θα άρει τις μισθολογικές αδικίες.

Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκαν ακόμη η αναμόρφωση του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης-Αυτοδιοίκησης, η ανάγκη για νέο πειθαρχικό Δίκαιο στους δημόσιους υπάλληλους και το νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για την αύξηση του ωραρίου και το απογευματινό ωράριο, αλλά και για το νέο ενιαίο μισθολόγιο, αναγνωρίζοντας ωστόσο τη διάθεση του υπουργείου για ειλικρινή διάλογο.

Επίσης, κράτησε ως θετικό, όπως τόνισε, τις διαβεβαιώσεις του υπουργού ότι το νέο μισθολόγιο δεν θα έρθει για να επιφέρει περικοπές στο ήδη μειωμένο εισόδημα των δημοσίων υπαλλήλων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags