Facebook Pixel Στο Κάιρο την Κυριακή ο πρωθυπουργός
Life
| 2011-02-05 10:54:00

Στο Κάιρο την Κυριακή ο πρωθυπουργός

Στο Κάιρο την Κυριακή ο πρωθυπουργός

Επίσκεψη στο Κάιρο θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου. Αυτό ανακοίνωσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Παρασκευής στις Βρυξέλλες.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός εκτιμάται ότι θα προσπαθήσει να εξομαλύνει την κατάσταση, εκ μέρους της Ευρώπης. Θεωρείται πρωσοπικότητα που έχει επιρροή και αναγνώριση στον αραβικό κόσμο, τόσο στις κυβερνήσεις όσο και στον λαό.

Κατά την διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδα πραγματοποίησε τηλεφωνικές επαφές με ηγέτες όπως της Αιγύπτου, της Ιορδανίας και της Παλαιστινιακής Αρχής (όπως και του Ισραήλ) επισφραγίζοντας τις καλές σχέσεις της χώρας μας με τους Άραβες, αλλά και το ρόλο που μπορεί να παίξει σε κρίσεις τύπου πλατείας Ταχριμ.

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως και η Αμερική, δεν επιθυμούν ούτε να διαιωνιστεί η κρίση στην Αίγυπτο, ούτε να εγκαθιδρυθεί ένα ισλαμικό καθεστώς τύπου Ιράν.

Στη βάση της δέσμευσης του Προέδρου Μουμπάρακ ότι θα αποχωρήσει τον Σεπτέμβριο και θα πραγματοποιήσει νεωτερισμούς άμεσα, διαφαίνεται η επιθυμία να του παραχωρηθεί η στήριξη που ζητάει, προκειμένου να συγκροτηθούν εξελίξεις που θα οδηγούσαν το Κάιρο σε μια δεύτερη «ισλαμική επανάσταση», μετά την Τεχεράνη του ‘79.

Ο κ. Παπανδρέου θα είναι ο πρώτος ηγέτης χώρας που θα επισκεφτεί την Αίγυπτο αφότου ξεκίνησε η λαϊκή εξέγερση.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags