Facebook Pixel Παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη για τις απεργίες στα ΜΜΜ
Life
| 2012-02-01 18:22:00

Παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη για τις απεργίες στα ΜΜΜ

Παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη για τις απεργίες στα ΜΜΜ

Την αποζημίωση των επιβατών που διαθέτουν κάρτα πολλαπλών διαδρομών (ετήσια ή εξάμηνη) σε περίπτωση απεργιακών κινητοποιήσεων στα μέσα μαζικής μεταφοράς προτείνει ο Συνήγορος του Πολίτη με επιστολή του στον υπουργό Υποδομών και τον πρόεδρο του ΟΑΣΑ. Ζητεί, επίσης, να υπάρχει προσωπικό ασφαλείας κατά τη διάρκεια απεργιών στις αστικές συγκοινωνίες.

Όπως αναφέρει η ανεξάρτητη αρχή, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στις εταιρείες του ΟΑΣΑ, οι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν τόσο για την ταλαιπωρία που υφίστανται κατά τη διάρκεια των απεργιών όσο και για την οικονομική τους απώλεια αφού δεν μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών τις ημέρες τις απεργίας.
Σημειώνει δε, ότι η λειτουργία των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, όπως οι εταιρείες των αστικών συγκοινωνιών, έχει ζωτική σημασία για την εξυπηρέτηση βασικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου.

Ο Συνήγορος του Πολίτη προτείνει την αναπροσαρμογή του Χάρτη Υποχρεώσεων προς τους Καταναλωτές του ΟΑΣΑ ώστε να προβλέπεται διαδικασία αποζημίωσης σε περίπτωση απεργιακών κινητοποιήσεων, υπό τη μορφή ενδεχομένως παροχής εισιτηρίων για κάθε ημέρα απεργίας στους κατόχους κάρτας πολλαπλών διαδρομών και τη δυνατότητα εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού μερικώς, με προσωπικό ασφαλείας (π.χ. λειτουργία συγκεκριμένων δρομολογίων με μεγάλη επιβατική κίνηση, μόνο σε ώρες αιχμής).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags