Facebook Pixel Ο Παπαδήμος απειλεί με παραίτηση
Life
| 2012-02-04 11:30:00

Ο Παπαδήμος απειλεί με παραίτηση

Ο Παπαδήμος απειλεί με παραίτηση

Με πλήρη γνώση για την κρισιμότητα της κατάστασης και την αδιαλλαξία των δανειστών, ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος απευθύνει δραματικό μήνυμα.

Λίγο πριν από τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου ζητεί τη συμφωνία και την προσυπογραφή των μέτρων από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς. Διαφορετικά δρομολογείται η παραίτησή του, που θεωρεί απευκταία.

Το «χαρτί της επιβίωσης» της χώρας ζητεί ο πρωθυπουργός, Λ. Παπαδήμος, να συνυπογράψουν (εκτός από τον ίδιο) και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί απευθύνοντας διά συνεργατών του δραματικό μήνυμα, λίγο πριν από τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Παπαδήμος, έχοντας απόλυτη γνώση της αμετακίνητης στάσης των δανειστών για μια σειρά «καυτών» προαπαιτούμενων πριν από τη συμφωνία, προειδοποιεί μέσω συνεργατών ότι, εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία, τότε θα παραιτηθεί επιστρέφοντας την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Οπως λένε χαρακτηριστικά εγκυρότατες πληροφορίες, τις οποίες επικαλείται σήμερα το «Έθνος» στο κύριο θέμα του, ο πρωθυπουργός μιλώντας με έμπιστους συνεργάτες του δεν απέκλεισε το σενάριο που απεύχεται στην πραγματικότητα (που οδηγεί σε εκλογές πριν από το νέο δάνειο), διότι τότε η σύγκρουση της χώρας με το αδιέξοδο και τη χρεοκοπία θα μοιάζει αναπόφευκτη. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι κατά τον κ. Παπαδήμο δεν απαιτείται μόνο η συμφωνία των τριών πολιτικών αρχηγών καθώς και ο ίδιος έχει υπερτονίσει κατά τις διαπραγματεύσεις τις ενστάσεις του, τεκμηριώνοντας τις προτάσεις του προς τους εταίρους κυρίως για τα «άγρια» μέτρα που έχουν ήδη προκαλέσει αντιδράσεις στις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.

Στο δε ερώτημα που προκύπτει, αν δηλαδή οι βουλευτές των τριών κομμάτων ψηφίσουν την ενδεχόμενη προ- συμφωνία, το Μέγαρο Μαξίμου υπογραμμίζει ότι οι κ. Παπανδρέου, Σαμαράς, Καρατζαφέρης πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη και για τη στάση των κοινοβουλευτικών τους ομάδων.

Θα παραιτηθεί αν δεν συμφωνήσουν οι τρεις αρχηγοί; «Δεν θέλω να κάνω τέτοιες υποθέσεις. Νομίζω ότι οι πολιτικοί αρχηγοί θα πάρουν μαζί με τον πρωθυπουργό τις αποφάσεις για το πώς θα προχωρήσουμε από εδώ και πέρα. Ολα τα ζητήματα θα τα συζητήσουν από κοινού οι πολιτικοί αρχηγοί», είπε με νόημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Π. Καψής, σε συνέντευξή του στον Real Fm.

Ο κ. Καψής έκανε επίσης λόγο για δύσκολες διαπραγματεύσεις που παραπέμπουν σε δύσκολες αποφάσεις από τους συμμετέχοντες στη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου: «Οποια απόφαση και να ληφθεί, θα έχει κόστος», κατέληξε...

Στις πληροφορίες περί ενδεχόμενης παραίτησης του κ. Παπαδήμου, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και τακτικοί συνομιλητές του κ. Αντώνη Σαμαρά απαντούσαν πάντως χθες: «Καλό είναι ο κ. Παπαδήμος να κρατάει σκληρή στάση στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και όχι στο εσωτερικό της χώρας».

Οι καλά γνωρίζοντες όμως τον πρωθυπουργό προειδοποιούν ότι δεν μπλοφάρει κι ότι ανέλαβε τα ηνία της χώρας σ' αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη φάση για να συμβάλει στη διάσωσή της και όχι για να συμμετάσχει σε παιχνίδια μικροπολιτικής.

Πηγή: newsbeast.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags