Facebook Pixel To «ψαλίδι» καλά κρατεί…
Life
| 2011-02-06 20:54:00

To «ψαλίδι» καλά κρατεί…

To «ψαλίδι» καλά κρατεί…

Η τρόικα θέλει να κόψει τον 13ο και τον 14ο μισθό από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.

Φθάνουν στην Αθήνα οι ελεγκτές της τρόικας, για την αξιολόγηση της πορείας εφαρμογής του μνημονίου εν όψει της τέταρτης δόσης του δανείου, ύψους 15 δις ευρώ και στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν και τα νέα μέτρα για την τριετία 2012 – 2014 που θα φτάνουν τα 13 δις ευρώ.

Σήμερα η τρόικα των ελεγκτών έχει σύσκεψη με το 30μελές κλιμάκιο των κατώτερων στελεχών τα οποία θα έχουν κλείσει ήδη ένα δεκαήμερο ελέγχου και συλλογής στοιχείων από όλα τα ελληνικά υπουργεία.

Οι δανειστές μας δεν θα είναι ελαστικοί σε ό,τι αφορά την επίτευξη των στόχων του μνημονίου και δεν μοιάζουν να συγκινούνται από τις συζητήσεις για την επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους και περί επαναγοράς χρέους.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα θα προτείνουν την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού συνολικά στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.

Για τον ιδιωτικό τομέα το επιχείρημα της τρόικας είναι ότι με την περικοπή των δώρων θα ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα του.

Ο υπουργός Οικονομικών διαμηνύει ότι δεν δέχεται τις περικοπές που ζητούν οι πιστωτές μας, οι οποίοι έχουν βάλει στο μάτι ακόμα και τα ετήσια επιδόματα των 800 ευρώ των δημοσίων υπαλλήλων που παίρνουν λιγότερα από 3.000 ευρώ μηνιαίως.

Οι εκπρόσωποι της τρόικας θα πιέσουν για περικοπές των επικουρικών συντάξεων, καθώς σχεδιάζεται η μείωση από το 2012 σε χορηγούμενες και μελλοντικές επικουρικές συντάξεις, με στόχο να πέσουν κάτω από το 20% του συντάξιμου μισθού.

Όλα επίσης δείχνουν ότι θέλουν να βάλουν ''χέρι'' και στον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων που θεωρούν ότι πρέπει να μειωθεί κατά τουλάχιστον 15 %.

Η Λούκα Κατσέλη σε συνέντευξη της στο Έθνος υποστηρίζει ότι δεν έχει τεθεί θέμα για τον 13ο και τον 14ο μισθό.

''Η γνώμη των δανειστών μας είναι σεβαστή και χρήσιμη. Δεν υποκαθιστά όμως την κυβέρνηση. Από το Σύνταγμα, σε μια δημοκρατία η κυβέρνηση είναι εκείνη που νομοθετεί και παράγει πολιτικές για τους πολίτες της.Δεν έχει τεθεί θέμα 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα''.

ΠΗΓΗ: www.newsit.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags