Facebook Pixel Τριπλάσιες καταθέσεις στην Ελβετία!
Life
| 2011-02-08 14:04:00

Τριπλάσιες καταθέσεις στην Ελβετία!

Τριπλάσιες καταθέσεις στην Ελβετία!

Ποσό που ανέρχεται στα 600 δισ. ευρώ έχουν καταθέσει Έλληνες στην Ελβετία, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel.

Ποσό που ανέρχεται στο τριπλάσιο των καταθέσεων σε ελληνικές τράπεζες έχουν καταθέσει Έλληνες στην Ελβετία και ούτε λίγο ούτε πολύ αγγίζει τα 600 δισ. ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel (08/02).

Με τίτλο “Ελλάδα: επίθεση σε ελβετικούς λογαριασμούς”, το περιοδικό αναφέρεται στη συμφωνία του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, με την πρόεδρο της Ελβετίας, Μισελίν Κελμί Ρέι, για ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με Έλληνες που φοροδιαφεύγουν.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεργαστούν, ώστε να διαπιστωθεί, εάν μέρος αυτών των καταθέσεων προέρχεται από νόμιμες δραστηριότητες και εάν καταβάλλονται φόροι για τόκους σε κάποια από τις δύο χώρες.

Τραπεζικοί κύκλοι και πηγές από το υπουργείο Οικονομικών τονίζουν, ότι το ποσό είναι αρκετά μικρότερο, ωστόσο αυτό έχει προσελκύσει το έντονο ενδιαφέρον της κυβέρνησης, καθώς πιστεύει ότι το μεγαλύτερο μέρος είναι αδήλωτο στην Εφορία.

“Στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου και η πρόεδρος της Ελβετίας και οι υπουργοί Οικονομικών των δύο χωρών συμφώνησαν, να προωθήσουν διαπραγματεύσεις με σκοπό την ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών”, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Μια κοινή επιτροπή ελέγχου, όπως υφίσταται ήδη και με άλλα κράτη μέλη του ΟΟΣΑ, θα μπορούσε να δραστηριοποιηθεί μετά και την κύρωση της σχετικής συμφωνίας από τα δύο κοινοβούλια το νωρίτερο στις αρχές του 2012.

Με την εφαρμογή αυτής της συμφωνίας οι φοροφυγάδες θα πρέπει να πληρώσουν φόρο εκ των υστέρων της τάξεως του 10% για τα κέρδη από τους τόκους δέκα ετών καθώς επίσης και πρόστιμα καθυστέρησης.

Πηγή: cosmo.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags