Facebook Pixel Ετοιμάζεται ο στρατός! (ΒΙΝΤΕΟ)
Life
| 2011-02-08 16:27:00

Ετοιμάζεται ο στρατός! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ετοιμάζεται ο στρατός! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε βίντεο από άσκηση του στρατού στο Κιλκίς, με ...κομπάρσους 50 διαδηλωτές. Πλέον είναι φανερό ότι τα μέτρα που έρχονται θα είναι τόσο σκληρά, που ο κόσμος δεν θα αντέξει και θα αντιδράσει.

Ο τρόπος αντίδρασης μέχρι τώρα είναι γνωστός. Απεργίες, στάσεις εργασίας και πορείες στους δρόμους.

Τι παραπάνω γνωρίζει όμως ο Ελληνικός στρατός και κάνει ασκήσεις στα στρατόπεδα με εικονικές συγκρούσεις πολιτών και σωμάτων ασφαλείας; Στο βίντεο θα δείτε την άσκηση "Καλλίμαχος", που έγινε την περασμένη εβδομάδα στο Κιλκίς.

Στην αρχή θα δείτε τα γνωστά γυμνάσια που κάνουν οι φαντάροι. Μετά τα πρώτα 4 λεπτά όμως θα αναρωτηθείτε τι κάνουν τα άρματα μάχης, απέναντι σε διαδηλωτές-κομπάρσους, που υποτίθεται ότι διαδηλώνουν στο κέντρο της πόλης.

Το σκηνικό δεν διαφέρει και πολύ από την πραγματικότητα. Αυτοκίνητα καίγονται, μολότοφ και πέτρες είναι στον αέρα και διαδηλωτές, επιτίθενται κατά των σωμάτων ασφαλείας.

Το ΓΕΕΘΑ έσπευσε να διευκρινίσει ότι πρόκειται για άσκηση που στόχο έχει να φυλά μόνο τον χώρο των στρατοπέδων. Ο εξοπλισμός όμως των φαντάρων και το σκηνικό της άσκησης, μάλλον παραπέμπουν σε σκηνικό "πολέμου" στον χώρο των Εξαρχείων.

Επιπλέον μαθαίνουμε ότι η συγκεκριμένη άσκηση έχει τεθεί σε εφαρμογή από Τα Δεκεμβριανά και μετά και στόχο είχε την αντιμετώπιση ταραχών εντός των πόλεων.

Ας ελπίσουμε φυσικά, ότι δεν θα ξαναδούμε τα τανκς να κάνουν βόλτες στην Πανεπιστημίου, όπως 35 χρόνια πριν!

Πηγή: newsday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags