Facebook Pixel Μαίνεται ο πόλεμος Βγενόπουλου-Μαρτίνη!
Life
| 2011-02-08 17:48:00

Μαίνεται ο πόλεμος Βγενόπουλου-Μαρτίνη!

 Μαίνεται ο πόλεμος Βγενόπουλου-Μαρτίνη!

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ του προέδρου του Νοσοκομειακού Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν κ. Ανδρέα Μαρτίνη και της τράπεζας Marfin InvestmentGroup.
 

Ο πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν είχε πάρει δάνειο από την τράπεζα ύψους 80.000.000 που θα εξυπηρετούσε στην επένδυση νέων μονάδων, δάνειο το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες αδυνατούσε να εξοφλήσει μηνιαίως.

Σήμερα με καταχώρησή της στην εφημερίδα «Τα Νέα», αλλά και σε άλλες εφημερίδες η Marfin Investment Group ξεκαθαρίζει την θέση της σε μια προσπάθεια αποκατάστασης της αλήθειας.

Το ύφος του κειμένου φαίνεται να είναι γραμμένο στο ύφος που συνηθίζει κατά καιρούς να εκδίδει ανακοινώσεις ο Ανδρέας Βγενόπουλος(και σε πολιτικό και σε ποδοσφαιρικό επίπεδο) και έχει ευθείες βολές κατά του προέδρου του Ντυνάν, Ανδρέας Μαρτίνη.

Συγκεκριμένα η τράπεζα κάνει λόγο για ατυχή επιλογή του κ. Μαρτίνη να προσπαθήσει να ποινικοποιήσει μια αστική διαφορά που προέκυψε από την κακοδιαχείριση του νοσοκομείου και την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει με αποτέλεσμα την καταγγελία των σχετικών δανειακών συμβάσεων από την τράπεζα.

Το Νοσοκομειακό Ίδρυμα σύμφωνα με ρεπορτάζ του Newsday πριν από ένα μήνα αδυνατούσε να πληρώσει όλους τους εργαζόμενούς του με αποτέλεσμα ο κ. Μαρτίνης να αποστείλει έγγραφο στην Τράπεζα ζητώντας το ξεκλείδωμα περίπου 4.000.000 ευρώ που είχε βάλει ο ίδιος ενέχυρο, ώστε να πληρώσει τους υπαλλήλους του νοσοκομείου.

Η Τράπεζα από την πλευρά της εξυπηρέτησε το Ίδρυμα μόνο για λόγους κοινωνικούς και ανθρωπιστικούς όπως ανέφερε τότε με γραπτή δήλωσή της προς τον κ. Μαρτίνη.

Το Newsday μίλησε με τον κ. Μαρτίνη και στη τηλεφωνική επικοινωνία, δήλωσε πως το δάνειο που είχε πάρει εξυπηρετείται απόλυτα εκ μέρους του, συμπληρώνοντας μάλιστα ότι δεν υπάρχει καμία κόντρα μεταξύ της τράπεζας και του ιδίου.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Newsday, μιλώντας με στελέχη της τράπεζας μας διαβεβαίωσαν ότι σε καμία περίπτωση δεν ισχύουν τα όσα δηλώνει ο κ. Μαρτίνης λέγοντας ότι αν ίσχυαν όλα αυτά τότε ο κ. Μαρτίνης γιατί απεύθυνε έκκληση βοήθειας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής επικαλούμενος οικονομική δυσχέρεια;

«Αντί ο κ. Μαρτίνης να δεχθεί οικονομικό έλεγχο από ορκωτούς λογιστές και να υποβάλλει ένα επιχειρηματικό σχέδιο που να δημιουργεί τις προϋποθέσεις αναδιάρθρωσης του δανεισμού του νοσοκομείου στρέφεται κατά των δανειστών του ποινικά και δημιουργώντας περαιτέρω προβλήματα στο νοσοκομείο, πιέζει το Υπουργείο Υγείας και τη Βουλή ή να του δώσουν χρήματα ή με ειδική νομοθετική ρύθμιση να του επιτρέψουν να το πουλήσει» (!), σημειώνει η Τράπεζα συνεχίζοντας, «το ετοιμοθάνατο περιθωριακό διαπλεκόμενο πολιτικοοικονομικό κατεστημένο διάλεξε λάθος αντίπαλο και ματαιοπονεί».

ΠΗΓΗ: newsday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags