Facebook Pixel Μειωμένα εισιτήρια για τους ανέργους
Life
| 2011-02-09 11:40:00

Μειωμένα εισιτήρια για τους ανέργους

Μειωμένα εισιτήρια για τους ανέργους

Στην καθιέρωση μειωµένου κατά 50% εισιτηρίου για ανέργους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προσανατολίζεται η κυβέρνηση.

Σύµφωνα µε πληροφορίες, η κυβέρνηση παράλληλα µε τη θέσπιση αυστηρών κυρώσεων για όσους δεν πληρώνουν εισιτήρια στις αστικές συγκοινωνίες επιθυµεί να ανακουφίσει τις κατηγορίες των πολιτών που πλήττονται περισσότερο από τις πρόσφατες αυξήσεις στις τιµές των εισιτηρίων.

Η επεξεργασία του όλου προγράμματος γίνεται από το υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία µε το υπουργείο Υποδοµών και Μεταφορών και αφορά σε πρώτη φάση 126.000 επιδοτούµενους ανέργους από τον ΟΑΕ∆ (100.000 στην Αθήνα και 26.000 στη Θεσσαλονίκη), αλλά όχι µακροχρόνια ανέργους.

Το υπουργείο Εργασίας εξετάζει παράλληλα να ορίσει επί πλέον ως κριτήριο για το προνόµιο του µειωµένου εισιτηρίου και το οικογενειακό εισόδηµα που δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ.

Η δυνατότητα των ανέργων να πληρώνουν µισό εισιτήριο θα έχει τρίµηνη διάρκεια και θα ανανεώνεται από την αξιοποίηση της βάσης δεδοµένων του ΟΑΕ∆. Όσοι δικαιούνται µειωµένο εισιτήριο θα µπορούν να αγοράζουν και µειωµένες µηνιαίες κάρτες. ∆ηλαδή να καταβάλλουν 23αντί των45 ευρώ και για τις µικρές κάρτες 10 αντίτων 20 ευρώ.

όσοι ενδιαφέρονται να ενταχθούν θα µπορούν να πηγαίνουν στα ΚΕΠ ή στην Εργατική Εστία, υπηρεσίες οι οποίες µε βάση τα στοιχεία που θα έχουν στη διάθεσή τους από τον ΟΑΕ∆ θα εκδίδουν βεβαίωση µε σφραγίδα ότι οι συγκεκριµένοι πολίτες µπορούν να κάνουν χρήση των ΜΜΜ µε µειωµένο εισιτήριο.

Ο επιβάτης οφείλει να έχει κάθε φορά µαζί του τη βεβαίωση και την αστυνοµική του ταυτότητα. Το µέτρο θα ισχύει για όλα τα µέσα µεταφοράς του ΟΑΣΑ (Μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ κ.λπ.) και αντιστοίχως για τα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη. Ηδη στη συµπρωτεύουσα ισχύει το µέτρο της κάρτας για εργαζόµενους µε έκπτωση20%.

ΠΗΓΗ: newsday.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags