Facebook Pixel Δεν κάνουν πίσω οι γιατροί
Life
| 2011-02-09 16:39:00

Δεν κάνουν πίσω οι γιατροί

Δεν κάνουν πίσω οι γιατροί

Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν σήμερα οι γιατροί αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, το οποίο ψηφίζεται το βράδυ.

Στο συλλαλητήριο, συμμετείχαν εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, αλλά και εκπαιδευτικοί.

Αντιπροσωπεία των γιατρών επέδωσε ψήφισμα σε εκπρόσωπο της Βουλής, ενώ οι γιατροί θα επιστρέψουν το απόγευμα και πάλι στο υπουργείο Υγείας, όπου θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση για να αποφασίσουν την περαιτέρω δράση του.

Οι γιατροί δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «έκρινε σκόπιμο να εμμείνει στην απόφαση για απεργία των νοσοκομειακών γιατρών και την αυριανή μέρα». Οι γιατροί του ΙΚΑ απεργούν έως και την Παρασκευή.

Αύριο θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ προκειμένου να προβεί σε συνολική εκτίμηση της κατάστασης.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο από 11 π.μ. έως 3 μ.μ. τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας, ύστερα από την 4ωρη στάση εργασίας που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία ( ΠΟΕΔΗΝ).

Τα αιτήματα των εργαζομένων είναι χρηματοδότηση - αναβάθμιση του ΕΣΥ, με ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών, προσλήψεις άμεσα του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, νέο ενιαίο μισθολόγιο με ουσιαστικές αυξήσεις μισθών, διπλασιασμός ωρομισθίου για αργίες-νυχτερινά-εξαιρέσιμα και ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Αύριο στις 8 το πρωί θα πραγματοποιηθούν ανοιχτές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα ταμεία είσπραξης του «πεντάευρου» με συμβολικό κλείσιμο των ταμείων και δωρεάν εξέταση των ασθενών από 8 έως τις 11 το πρωί.

ΠΗΓΗ: newsday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags