10/02/11 - 09:35

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την Υγεία

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο που φέρνει τις αλλαγές στο σύστημα υγείας και το οποίο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τόσο σε ιατρούς όσο και σε φαρμακοποιούς.

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την Υγεία
55.867views 0shares

Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν το βράδυ της Τετάρτης μόνο οι βουλευτές της κυβέρνησης καθώς οι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης το καταψήφισαν.

Είχε προηγηθεί η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής σε τεταμένη ατμόσφαιρα με τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο να αναφέρει πως είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στις αλλαγές μέχρι τέλους εξαπολύοντας σκληρή επίθεση κατά των συντεχνιών. Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Κώστας Μαρκόπουλος έκανε λόγο για «συντεχνία των Υπουργών», η οποία - όπως είπε - είναι επικίνδυνη για τον τόπο. Η γ.γ. του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα μίλησε για ένα «εγκληματικό νομοσχέδιο», αφήνοντας αιχμές παράλληλα και για τη στάση των γιατρών για τους οποίους είπε ότι παλεύουν συντεχνιακά για την διατήρηση των μισθών ενός μέρους των γιατρών.

Ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης άσκησε κριτική στη στάση των γιατρών για τους οποίους είπε ότι δεν μπορούν να καταλάβουν ότι ασκούν λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, λέγοντας ότι με εντολές της τρόικας διαλύει ό, τι έχει απομείνει από το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας.

Να σημειωθεί πάντως πως αργά το βράδυ της Τετάρτης οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών αποχωρώντας από τη Βουλή εμφανίζονταν ικανοποιημένοι από την τελική μορφή του νομοσχεδίου.

ΠΗΓΗ: protothema.gr