10/02/11 - 18:24

Ουκ εξομολογηθείς στο iPhone

Αν είστε καθολικός και κάτοχος ενός iPhone μην κατεβάσετε το application για την εξομολόγηση. Το Βατικανό το απαγορεύει...

Ουκ εξομολογηθείς στο iPhone
44.792views 0shares

Οι καθολικοί δεν μπορούν να εξομολογούνται μέσω του iPhone, διεμήνυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αγίας Έδρας μετά την εμφάνιση στις ΗΠΑ εφαρμογής που ονομάζεται "εξομολόγηση" (Confession).

«Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι το μυστήριο της μεταμέλειας απαιτεί απαραιτήτως μία σχέση προσωπικού διαλόγου μεταξύ αυτού που μετανοεί και του εξομολογητή του. Αυτό δεν μπορεί να αντικατασταθεί από καμία εφαρμογή της πληροφορικής», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, διευθυντής του γραφείου Τύπου του Βατικανού.

«Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να μιλήσουμε για εξομολόγηση μέσω iPhone», υπογράμμισε ο Λομπάρντι.

Η εφαρμογή δημιουργήθηκε από τη μικρή εταιρεία Little iApps και πωλείται προς 1,99 δολάρια από το iTunes.

Για να οδηγήσει τους πιστούς στο δρόμο της εξομολόγησης, η εφαρμογή αυτή τους προτείνει να απαντήσουν σε διάφορες ερωτήσεις για να επαληθεύσει αν συμπεριφέρονται σύμφωνα με τις προσταγές της Εκκλησίας.

Ο δημιουργός της, ο Πάτρικ Λάινεν, εξηγεί ότι την εμπνεύστηκε για να χρησιμοποιηθεί στην εξομολόγηση και ότι απευθύνεται «σε όσους πηγαίνουν στην λειτουργία αλλά και σε όσους που θέλουν να επιστρέψουν στην Εκκλησία. Επιθυμία μας είναι να καλέσουμε τους καθολικούς να εκφράσουν την πίστη τους μέσω των νέων τεχνολογιών», πρόσθεσε ο Λάινεν σε ανακοίνωσή του.
 

ΠΗΓΗ: www.newsit.gr