Facebook Pixel Κόφτο αφού σε χαλάει...
Life
| 2011-02-11 12:20:00

Κόφτο αφού σε χαλάει...

Κόφτο αφού σε χαλάει...

Σε επιβεβαίωση παλαιότερων πορισμάτων, αυστραλιανή έρευνα επισημαίνει ότι η χρήση της μαριχουάνας αυξάνει τις πιθανότητες να παρουσιάσει κάποιος ψυχολογικά προβλήματα, ακόμη και σχιζοφρένεια, στο μέλλον.

Αυστραλοί ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ και το νοσοκομείο Prince of Wales μελέτησαν πάνω από 20.000 ασθενείς και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι χρήστες μαριχουάνας είχαν κατά 41% υψηλότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν ψύχωση και συμπτώματα, όπως παραισθήσεις, σε σχέση με τα άτομα που δεν είχαν κάνει ποτέ χρήση.

Τις ψυχώσεις αυτές τις εκδηλώνουν, βάσει της έρευνας, δυόμιση χρόνια νωρίτερα από τα άτομα που δεν έχουν κάνει χρήση μαριχουάνας και εμφανίζουν συμπτώματα ψυχώσεων.

"Ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος ιδιαίτερα για νέα παιδιά των οποίων ο εγκέφαλος αναπτύσσεται ακόμα", σημείωσε ο επικεφαλής της ομάδας των ερευνητών Δρ Μάθιου Λαρτζ.

Ο κίνδυνος, όπως υπογράμμισε, αυξάνεται όσο μεγαλύτερη είναι η χρήση, ενώ σημείωσε πως η χρήση μαριχουάνας συνδέεται με την εμφάνιση συμπτωμάτων που σχετίζονται με τη σχιζοφρένεια.

Τα πορίσματα της έρευνας, κατέληξε, είναι ανησυχητικά γιατί έστω και παροδικά το 33% του αυστραλιανού πληθυσμού κάνει χρήση μαριχουάνας και το 18% των μαθητών του λυκείου.

Πηγή: cosmo.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags