Facebook Pixel «Θα γελούσαν και τα μουστάκια μου!»
Life
| 2011-02-12 09:49:00

«Θα γελούσαν και τα μουστάκια μου!»

«Θα γελούσαν και τα μουστάκια μου!»

Ο Δημήτρης Δανίκας σχολιάζει ότι αν βρισκόταν στη θέση του Γιώργο Παπανδρέου, θα γελούσαν ακόμα και τα μουστάκια του από το ατελείωτο χαχανητό...

Oποια κινητοποίηση προέρχεται από τους οδηγούς, τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς λειτουργεί υπέρ της ακάθεκτης και σε ορισμένες πλευρές βαριάς και ανελέητης κυβερνητικής πολιτικής. Τα ακινητοποιημένα λεωφορεία προκαλούν τις μούντζες του μισθοσυντήρητου λαού.

Ο χειρότερος εχθρός κάθε τέτοιας εσωστρεφικής απεργίας είναι ο ίδιος ο απεργός. Παράδειγμα οι γιατροί του ΙΚΑ. Επιβαρυμένοι από την κολεγιά με τις πολυεθνικές σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων. Ετσι κάθε σπίτι έχει μεταμορφωθεί σε προσωπικό φαρμακείο. Η Ελλάδα με τόσο ήλιο, τέτοια μεσογειακή διατροφή και με ένα αρκετά θετικό προσδόκιμο ζωής, καταναλώνει περισσότερα χάπια από όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Συγκοινωνούντα δοχεία οι πολυεθνικές, τα φαρμακεία και μπόλικοι γιατροί. Οι φαρμακευτικές με πάσης φύσεως διευκολύνσεις. Οι γιατροί με τις συνταγογραφήσεις. Τα φαρμακεία με τις πωλήσεις. Το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα τρία μαζί ροκανίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία και καταστρέφουν του κάθε ανήμπορου την υγεία. Από αυτά τα μικρά προνόμια γιγαντώθηκε ο μικρομεσαίος χώρος. Από αυτό το αλισβερίσι προκύπτει ένα μέρος παραοικονομίας και φοροδιαφυγής. Από αυτή τη διαδικασία συντηρήθηκε και γλεντοκόπησε ένα ποσοστό των μικρομεσαίων αυτής της τερατώδους ιστορίας.

Κάθε παρασύστημα δημιουργεί μια παράπλευρη και στα χαρτιά νόμιμη παραοικονομία. Για να λειτουργήσει και να θησαυρίζει το παρασύστημα απλώνει τα πλοκάμια του σε πολλούς κρίκους της κοινωνίας. Ταμεία των πολυεθνικών τα φαρμακεία. Τροχονόμοι οι γιατροί. Ετσι κερδισμένοι και οι εταιρείες και τα φαρμακεία και οι γιατροί. Και φυσικότατα χαμένος, ηττημένος και τελειωμένος ο απροστάτευτος ασθενής. Οποιος από αυτές τις θέσεις βαράει τάχα μου τον καπιταλισμό προσφέρει ύψιστη υπηρεσία στο μεγάλο, αόρατο αφεντικό. Το εννοώ.

Αν βρισκόμουν στη θέση του Γιώργου θα γέλαγαν ακόμη και τα μουστάκια μου από ατελείωτο χαχανητό. Κάθε ώρα απεργίας, μία ημέρα πιο κοντά στον απόλυτο θρίαμβο του μνημονίου και της Γερμανίας!

Πηγή: tovima.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags