13/02/11 - 08:50

Ακόμα τρεις νεκροί από τη νέα γρίπη

Στα 51 ανέρχονται πλέον τα θύματα στη χώρας μας.

Ακόμα τρεις νεκροί από τη νέα γρίπη
32.774views 0shares

Τρεις άνθρωποι προσετέθησαν στον θλιβερό κατάλογο των θυμάτων από τη νέα γρίπη, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 51. Μέσα σε μία μόνο εβδομάδα οι θάνατοι από τη νέα γρίπη έχουν σχεδόν διπλασιαστεί, ενώ αυξάνονται εκθετικά και οι εισαγωγές ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας.

Οι Έλληνες επιστήμονες από την αρχή της εμφάνισης της εφετινής γρίπης είχαν επισημάνει την ύπουλη συμπεριφορά της γρίπης Α(Η1Ν1). Αποδείχθηκε από τον αριθμό των θανάτων –μέσα σε είκοσι επτά ημέρες καταγράφηκαν 51 θάνατοι- αλλά και από τον αριθμό των εισαγωγών στις ΜΕΘ -193 εισαγωγές μέσα σε διάστημα ενάμισι μήνα, ενώ κατά τη διάρκεια της πανδημίας είχαν νοσηλευτεί συνολικά 291 άνθρωποι- ότι ήταν βάσιμες οι ανησυχίες τους.

Η ανεπαρκής εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού –μόλις το 5,7% του πληθυσμού έλαβε εφέτος το αντιγριπικό εμβόλιο- ακόμη και των ατόμων που ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου, έχει σημάνει συναγερμό στις αρμόδιες υγειονομικές αρχές. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το σύνολο των θυμάτων της γρίπης κανείς δεν ήταν εμβολιασμένος.

ΠΗΓΗ: protothema.gr