13/02/11 - 14:38

Νέα διαμαρτυρία του «Δεν Πληρώνω»

Κλείσανε ξανά τα διόδια από το πρωί στις Αφίδνες.

Νέα διαμαρτυρία του «Δεν Πληρώνω»
50.289views 0shares

Με νέα συγκέντρωση και μπλόκα στον σταθμό διοδίων στις Αφίδνες, απαντούν από τις 9 το πρωί τα μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω», στην τροπολογία, που κατατέθηκε στη Βουλή και μετατρέπει την άρνηση πληρωμής σε παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας με διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ σε κάθε παραβάτη.

«Δεν συζητάμε τίποτε παρά την κατάργηση των διοδίων σε έναν δρόμο, που έχουμε πληρώσει εδώ και 40 χρόνια», δηλώνουν τα μέλη του κινήματος και εμφανίζονται αποφασισμένα να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους ενόψει της ψήφισης της τροπολογίας, την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε ανακοίνωσή της το πανελλαδικό συντονιστικό επιτροπών αγώνα κατά των διοδίων καταγγέλλει την «αποκλίνουσα συμπεριφορά της κυβέρνησης» και δηλώνει την απόφασή της να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο, από τη μαζική ειρηνική διαμαρτυρία ως την προσφυγή στην ελληνική και ευρωπαϊκή δικαιοσύνη, μέχρι «την οριστική κατάργηση των ληστρικών συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών οδών στους μεγαλοεργολάβους».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Μεταφορών, Δημήτρης Ρέππας, σε συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση κατήγγειλε το «καθεστώς ασυδοσίας, που επικρατεί, όταν νταλίκες διεθνών μεταφορών διέρχονται πλέον από τα διόδια χωρίς να πληρώνουν».

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr