Facebook Pixel «Δεν ξεπουλάμε…»
Life
| 2011-02-14 22:33:00

«Δεν ξεπουλάμε…»

«Δεν ξεπουλάμε…»

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση πώλησης ελληνικής γης, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό. Προσπάθεια να μπει τέλος στα σενάρια πρόωρων εκλογών. Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις δηλώσεις των αξιωματούχων της τρόικας.

Η θύελλα από τις δηλώσεις των αξιωματούχων της τρόικας δεν έχει κοπάσει, με την κυβέρνηση να δέχεται ομαδικά πυρά σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις.

Μετά το διάβημα του πρωθυπουργού προς τους επικεφαλής του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ, ο Γιώργος Παπανδρέου επανήλθε την Δευτέρα στο θέμα.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας που ανέκυψε μετά την τελευταία επίσκεψη των εκπροσώπων της τρόικας στην Αθήνα, "δεν υπάρχει περίπτωση πώλησης ελληνικής γης".
Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα προχωρήσει η κυβέρνηση στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Η μη πώληση ελληνικής γης, δεν αποκλείει την αξιοποίηση εκτάσεων-φιλέτων και τις ευρύτατες αποκρατικοποιήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα.

Επίσης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρωθυπουργός επιχείρησε να βάλει τέλος και στα σενάρια εκλογών, που έχουν φουντώσει τις τελευταίες εβδομάδες.

"Το έχω ξεκαθαρίσει '30 φορές'. Θα ολοκληρώσουμε την τετραετία. Έχουμε δυόμισι χρόνια ακόμη να ολοκληρώσουμε τη δουλειά μας", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, μιλώντας σε συνεργάτες του, κατά τη διάρκεια της πολύωρης σύσκεψης στην οποία προήδρευσε στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για το ύφος και τις εντολές της τρόικας, κατέβαλε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Ο κ. Πεταλωτής επεσήμανε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να κάνει τη δουλειά της, βάζοντας ακόμα υψηλότερους στόχους, κάτι, που, όπως είπε, αποδεικνύεται και από την απόφασή της να θέσει ως "ενδεικτικό" και "ρεαλιστικό" στόχο την αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Έτσι ο Γιώργος Πεταλωτής παρουσίασε ουσιαστικά ως κυβερνητικό σχέδιο την "επιχείρηση αποκρατικοποιήσεις".

"Πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να αντιληφθούν ότι ναι μεν οι υποχρεώσεις που απορρέουν από το Μνημόνιο λήγουν το 2013, αλλά δεν λήγει η εθνική προσπάθεια ανάταξης των δυνάμεων της χώρας", σημείωσε ακόμα ο κυβερνητικος εκπρόσωπος.

Μάλιστα έκανε έκκληση για συναίνεση λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι "είναι εθνικό χρέος όλων μας αυτή την περίοδο να υπάρξει εθνική συνεννόηση σε μια σειρά συγκεκριμένα και σημαντικά ζητήματα".

ΠΗΓΗ: www.news247.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags