Facebook Pixel Έρωτας στα χρόνια της πρόγκας!
Life
| 2011-02-14 23:12:00

Έρωτας στα χρόνια της πρόγκας!

Έρωτας στα χρόνια της πρόγκας!

Μια αληθινή ερωτική ιστορία ανάμεσα σε έναν φανατικό οπαδό του Ολυμπιακού και μία φίλη του Παναθηναϊκού, περιγράφει το νέο βιβλίο της σειράς «Ερυθρόλευκες ιστορίες» με τίτλο «Οι Κόκκινοι Βαρκάρηδες».

Το σημείωμα του σημείωμα του Θανάση Σκρουμπέλου αναφέρει για το βιβλίο: «Οι κόκκινοι βαρκάρηδες είναι μια συνταρακτική νουβέλα με φόντο το ποδόσφαιρο στον μεσοπόλεμο. Πρόκειται για μια αληθινή ερωτική ιστορία ανάμεσα σε έναν φανατικό οπαδό του Θρύλου και μέλους της «κόκκινης πρόγκας» και μια οπαδό του αιώνιου αντίπαλου Παναθηναϊκού και αδελφή του ηγέτη της «πράσινης πρόγκας»*.

Οι πράσινοι «αριστοκράτες», εκείνες τις ταραγμένες ημέρες του 1930, ονόμαζαν υποτιμητικά τους Ολυμπιακούς «Βαρκάρηδες», θέτοντας και το ταξικό όριο ανάμεσά τους. Οι Βαρκάρηδες όμως ήταν περήφανοι για αυτόν τον τίτλο που υποδήλωνε τον λαϊκό άνθρωπο της εργασίας.

Η νουβέλα Οι κόκκινοι βαρκάρηδες δεν απευθύνεται μόνο στους αναγνώστες-φίλους του Ολυμπιακού. Ο καλοπροαίρετος αναγνώστης θα απολαύσει την κινηματογραφική αφήγηση του Θανάση Σκρουμπέλου για την απίστευτη, πλην αληθινή, ιστορία που αναπλάθει, τις απρόσμενες ανατροπές της και την πειστική ατμόσφαιρα της εποχής.

• Σημ. «Πρόγκες» αποκαλούνταν από τους φανατικούς οπαδούς των ομάδων στις μέρες του 1930 οι οργανώσεις οπαδών που «πρόγκαραν», δηλαδή πείραζαν χοντρά με στίχους, ροκάνες, τραγούδια και συνθήματα την αντίπαλη ομάδα και τους οπαδούς της.»

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags