Facebook Pixel Oργανώνει την κηδεία της 17χρονη καρκινοπαθής!
Life
| 2011-02-15 08:50:00

Oργανώνει την κηδεία της 17χρονη καρκινοπαθής!

Oργανώνει την κηδεία της 17χρονη καρκινοπαθής!

H 17χρονη Donna Shaw από το Derby της Αγγλίας μόλις πρόσφατα έμαθε από τους γιατρούς ότι η μορφή καρκίνου από την οποία πάσχει δεν είναι θεραπεύσιμη και πλέον ετοιμάζει μόνη της την… κηδεία της!

Ήταν Φεβρουάριος του περασμένου χρόνου όταν η Donna διαγνώσθηκε για πρώτη φορά με μια σπάνια μορφή καρκίνου των οστών, γνωστή και ως σάρκωμα του Ewing. Παρά την εγχείρηση και τους πολλούς μήνες χημειοθεραπείας, η ασθένεια δεν υποχώρησε και έτσι οι γιατροί έφτασαν στο σημείο να της ανακοινώσουν ότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο που μπορούν να κάνουν.

Όπως υποστηρίζει η 45χρονη μητέρα της, Nikki Parker, η οποία παράτησε τη δουλειά της στο εστιατόριο όπου εργαζόταν για να τη προσέχει, η Donna τώρα κάνει σχέδια για το πώς θα περάσει τους τελευταίους μήνες της ζωής της, αλλά διοργανώνει και με κάθε λεπτομέρεια την κηδεία της.

«Έχει σημειώσει τα πάντα. Μάλιστα έχει ζητήσει από έξι άτομα, φίλους και συγγενείς, για να σηκώσουν το φέρετρό της» λέει η μητέρα της και συνεχίζει «Έχει διαλέξει από το τραγούδι που θέλει να ακουστεί, μέχρι ένα βίντεο δικό της που θέλει να παίξει στη κηδεία, ακόμα και το χρώμα των λουλουδιών που θα στολίζουν την εκκλησία».

Η Donna εκείνη την ημέρα θέλει να φοράει το ρούχο που φορούσε ως παράνυφος, όταν η μητέρα της παντρεύτηκε τον δεύτερο σύζυγό της Mik Parker τον Οκτώβριο του 2008, ενώ έχει διαλέξει το αγαπημένο της αρκουδάκι που θα τη συντροφεύει εκείνη την ημέρα. Οι άνδρες την ημέρα της κηδείας θα φοράνε ροζ γραβάτα, το αγαπημένο της χρώμα, και οι στάχτες της αφότου αποτεφρωθεί θέλει να σκορπιστούν στο Brighton Pier.

Μετά την πρώτη διάγνωση, η Donna έκανε εγχείρηση και αφαίρεσε το 80% του κυρίως όγκου στον ώμο της. Στη συνέχεια πέρασε από χημειοθεραπεία και μπήκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο λίγο πριν τα Χριστούγεννα που μας πέρασαν με λοίμωξη του αναπνευστικού. Τα Χριστούγεννα, τα γενέθλιά της στις 29 Δεκεμβρίου και την πρωτοχρονιά, την πέρασαν στο σπίτι.

Δυστυχώς οι όγκοι επανήλθαν και έχουν εξαπλωθεί σε ολόκληρη την αριστερή πλευρά της Donna. «Στην αρχή φώναξε, έκλαψε, έκανε τα πάντα, αλλά τελικά συμφιλιώθηκε μαζί του» δήλωσε η μητέρα της στην Daily Mail. «Όταν έμαθε ότι η ασθένειά της δεν είναι θεραπεύσιμη, το μόνο που ήθελε ήταν να πεθάνει με αξιοπρέπεια» συμπλήρωσε.

Πλέον η Donna σχεδιάζει να βρεθεί στην συναυλία του συγκροτήματος Westlife τον προσεχή Μάρτιο, ενώ αν είναι καλά τον Απρίλιο θα δει από κοντά και τους skaters Torvill and Dean. «Όταν ξαπλώνω στο κρεβάτι για να κοιμηθώ φοβάμαι πολύ. Δε φοβάμαι ότι θα πεθάνω, αλλά ότι θα αφήσω την οικογένειά μου» λέει η 17χρονη κοπέλα.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags